x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nastase a inaugurat autostrada

Nastase a inaugurat autostrada

17 Iun 2004   •   00:00

Premierul Adrian Nastase a deschis ieri oficial lucrarile de constructie a autostrazii Transilvania "Brasov - Cluj-Napoca - Bors", inaugurand tronsonul 2B, in lungime totala de 52,5 km si care leaga localitatile Campia Turzii, Turda si Gilau.

SILVIU SERGIU, CAMELIA IONESCU

Construirea celor 415 kilometri de autostrada a fost incredintata de Guvern firmei americane Bechtel International Inc., costurile totale ridicandu-se la 2,2 miliarde euro, iar finalizarea lucrarilor fiind prevazuta pentru anul 2012.

"Va lega fizic Romania de UE"

Premierul Adrian Nastase a apreciat ca "autostrada este un proiect extrem de important, pentru ca va lega fizic Romania de Uniunea Europeana". "Ce sens are sa incurajam constructia in Romania a unei masini europene, Dacia Logan, daca nu avem drumuri pentru ea", s-a intrebat retoric Nastase. El a precizat ca incredintarea lucrarii firmei Bechtel s-a facut in totala transparenta, iar aceasta operatiune nu poate fi banuita de coruptie. "Pana la urma, este vorba de banii romanilor. Multumesc Bechtel pentru ca a inteles problemele unei tari in tranzitie, ca a inteles sa construiasca aceasta autostrada cu forta de munca si materiale din Romania", a spus Nastase.

La randul sau, vicepresedintele Bechtel, Charles Edgar Redman, a precizat ca rolul firmei sale este sa vina in Romania cu expertiza si sa lucreze cu subcontractorii romani.

La deschiderea oficiala a lucrarilor de constructie a autostrazii Transilvania au participat ministrul Transporturilor, Miron Mitrea, secretarul general al Guvernului, Eugen Bejinariu, liderii UDMR, Marko Bela, Gyorgy Frunda, Takacs Csaba si Verestoy Attila, dar si cei doi candidati la Primaria Cluj-Napoca, Ioan Rus (PSD) si Emil Boc (Alianta PNL-PD).
×
Subiecte în articol: observator