x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nastase, despre Iliescu: "Sa-i dam Cezarului ce este al Cezarului"

Nastase, despre Iliescu: "Sa-i dam Cezarului ce este al Cezarului"

28 Apr 2005   •   00:00

Desi nu au avut inca o discutie cu Ion Iliescu, liderii PSD Mircea Geoana si Adrian Nastase insista sa vorbeasca despre cooptarea senatorului in echipa de conducere a partidului si despre rolul pe care acesta trebuie sa il joace pe viitor in PSD.

INSISTENTA. Adrian Nastase si Mircea Geoana nu renunta la ideea cooptarii lui Iliescu in conducerea PSD
Presedintele executiv Adrian Nastase a declarat ieri ca votul din cadrul Congresului nu inseamna ruperea relatiilor cu Iliescu si si-a exprimat convingerea ca acesta va tine seama, in ceea ce va face pe viitor, de interesele partidului pentru care a muncit foarte multi ani. "Din contra, eu cred ca este important sa mentinem aceste legaturi, trebuie sa-i dam Cezarului ce este al Cezarului si sa-i recunoastem domnului Iliescu contributia in ceea ce a fost viata acestui partid. Si sunt convins ca mesajul sau pentru o anumita zona a stangii ramane in continuare foarte important", a spus Nastase.

ECHIPA. Totodata, Nastase a pledat pentru rolul pe care Iliescu trebuie sa il joace in echipa de la varful PSD. El a spus ca, dincolo de dimensiunea colegiala, fireasca, ramane si o chestiune pragmatica, cea "a unui interes de a-l mentine in echipa pe cel care a avut un rol extrem de important in istoria partidului". Liderul PSD a precizat ca poate sa inteleaga ca Ion Iliescu este afectat de ceea ce s-a intamplat, dar s-a declarat convins ca acesta va spune ce crede despre Congresul PSD si despre rolul sau in ceea ce priveste viitorul partidului. "Il stiu un om foarte corect, sunt convins ca va spune cu adevarat ceea ce crede, dar sunt de asemenea convins ca, in ceea ce va face, va tine seama de interesele partidului pentru care a muncit, de altfel, foarte multi ani", a declarat Nastase.

ALIAT. Presedintele PSD Mircea Geoana a spus, la randul lui, ca Ion Iliescu isi are locul sau in partid si poate avea contributia sa la procesul de modernizare a PSD. El a precizat ca, in perioada urmatoare, va avea in mod cert o convorbire cu fostul sef al statului. "Probabil ca vom avea o ocazie foarte buna de sarbatori sa discutam", a spus Geoana, ocazie cu care ii va ura lui Iliescu "Paste fericit!". Totodata, el a marturisit ca ii va spune senatorului ca "este pacat sa nu stea alaturi de partidul pe care l-a fondat" si ca exista un mare interes de a avea o relatie constructiva, in care acesta "sa poata pune umarul in continuare" la relansarea si la modernizarea partidului. "Ion Iliescu poate fi un excelent aliat si un om extrem de credibil atunci cand este vorba de procesul de modernizare si de recredibilizare a PSD", a declarat Geoana. (Lavinia Dimancea)

×
Subiecte în articol: observator psd nastase iliescu