x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Năstase nu a obţinut reducerea pedepsei. Fostul premier poate cere eliberarea condiţionată în februarie 2013

Năstase nu a obţinut reducerea pedepsei. Fostul premier poate cere eliberarea condiţionată în februarie 2013

03 Oct 2012   •   09:54
Năstase nu a obţinut reducerea pedepsei. Fostul premier poate cere eliberarea condiţionată în februarie 2013
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Judecătorii Tribunalului București au respins cererea lui Adrian Nastase de a-i reduce din pedeapsă cele şapte zile în care s-a aflat în Spitalul Floreasca, după tentativa de sinucidere din 20 iunie. Decizia nu este definitivă şi va fi atacată de avocaţii lui Năstase.

Fostul premier a declarat, ieri, în faţa judecătorilor, că cele şapte zile pe care le vrea şterse nu înseamnă nici 1% din condamnare, dar din principiu doreşte ca acestea să fie scăzute din pedeapsa totală.

Avocatul lui Adrian Năstase, Ioan Cazacu, a explicat că din momentul în care a fost arestat, clientul său s-a aflat sub puterea unui mandat de arestare în baza dispoziţiilor legale.

Fostul premier a fost dus, pe 20 iunie, cu o ambulanţă, la Spitalul Floreasca din Capitală, în urma unei încercări de sinucidere la domiciliul său, după ce poliţiştii s-au prezentat pentru a-i înmâna mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv, pe 20 iunie, pe Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".

Potrivit Realitatea TV, fostul premier poate cere eliberarea condiţionată în februarie 2013.

×