x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Naşul lui Blejnar, audiat la DNA

Naşul lui Blejnar, audiat la DNA

27 Iul 2011   •   10:59
Naşul lui Blejnar, audiat la DNA

Consilierul Administratiei Prezidentiale, Adrian Daniel Moldoveanu a fost audiat de procurorii DNA in dosarul de coruptie de la Portul Constanta. Moldoveanu este nasul presedintelui ANAF, Sorin Blejnar.

Daniel Moldoveanu a fost audiat de procurori, dupa ce numele sau a aparut in stenogramele discutiilor dintre senatorul Mircea Banias si Eugen Bogatu, fostul director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta SA.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, Moldoveanu a declarat procurorilor anticoruptie ca il cunoaste de foarte multe vreme pe Eugen Bogatu, deoarece au facut scoala impreuna, dar ca nu l-a mai vazut de aproape sapte ani.

Referitor la Mircea Banias, consilierul a declarat ca a auzit de el dupa ce o persoana i-ar fi cerut sa se intalneasca cu senatorul. Intalnirea dintre ei nu a mai avut loc insa, deoarece senatorul nu s-a mai prezentat, context in care Moldoveanu nu ar mai fi dorit sa-l intalneasca pe motiv ca ar fi neserios, ar mai fi notat consilierul in declaratia sa.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, in data de11 iulie, prelungirea cu inca 30 de zile a mandatelor emise pe numele celor 21 de retinute. Au ramas in arest, printre altii, Eugen Bogatu, fostul director al Directiei Domenii Portuare din Constanta, Liviu Durbac, sef al Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, precum si Constantin Olteanu, adjunct al sefului Biroului Vamal Constanta Sud Agigea.

Initial, in acest dosar a fost arestat preventiv si fostul secretar general din Ministerul de Interne Laurentiu Mironescu, care insa a fost eliberat de magistratii de la Curtea Suprema in 21 iunie.

In dosar mai este anchetat si senatorul PDL Mircea Banias, acuzat de aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare.

×