x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nati Meir arestat preventiv pentru 29 de zile

Nati Meir arestat preventiv pentru 29 de zile

02 Aug 2012   •   11:35
Nati Meir arestat preventiv pentru 29 de zile

Fostul deputat Nati Meir a fost arestat preventiv, joi, de Judecatoria Sectorului 1, in dosarul in care este acuzat ca a inselat mai multe persoane cu locuri de munca in Israel.

Instanta a luat in discutie miercuri seara propunerea procurorilor Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 de arestare preventiva pentru 29 de zile a lui Nati Meir, dispunand, joi, ca pe numele acestuia sa fie emis un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Nati Meir a fost dus in Centrul de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Capitalei.

Decizia nu este definitiva, putand fi atacata de Nati Meir cu recurs la Tribunalul Bucuresti.

Politistii bucuresteni au facut, miercuri, perchezitii la membrii gruparii conduse de Nati Meir, care ar fi inselat mai multe persoane cu locuri de munca in Israel.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae, a declarat pentru MEDIAFAX ca membrii gruparii le promiteau oamenilor ca ii trimit la munca in Israel, incasau diverse sume de bani, dar nu-si mai onorau contractele. El a precizat ca exista informatii ca mai mult de zece persoane au fost inselate de membrii gruparii.

Anchetatorii au facut perchezitii si la locuinta lui Nati Meir. In timpul perchezitiilor, lui Nati Meir i s-a facut rau, acesta fiind dus cu ambulanta la Spitalul Elias. Acesta a suferit un puseu de tensiune, nefiind necesara internarea lui.

Nati Meir a luat contact in mod direct cu unele dintre partile vatamate in dosarul in care acesta si alte persoane sunt cercetati de politistii Sectiei 1 din Capitala pentru inselarea a peste zece persoane cu locuri de munca in constructii in Israel, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Nati Meir s-a intalnit personal cu mai multe parti vatamate, carora le-a promis ca, in schimbul unor sume de bani cuprinse intre 400 si 800 de euro, le faciliteaza contracte de munca in Israel, la Tel Aviv, in domeniul constructiilor.

Sursele citate au precizat ca victimele ajungeau sa-i contacteze pe membri gruparii, implicit pe Nati Meir, in urma citirii unor anunturi postate pe internet in legatura cu oferte de munca in Israel.

Potrivit surselor citate, pana la acest moment s-au inregistrat 13 plangeri penale in legatura cu aceasta fapta. Anchetatorii de la Sectia 1 Politie din Capitala au solicitat si celorlalte sectii sa furnizeze informatii, in cazul in care detin plangeri similare.

Politistii au perchezitionat atat domiciliul lui Nati Meir, cat si sediul societatii care se presupune ca trebuia sa trimita oamenii in Israel, precizand ca acesta avea si un complice, respectiv pe secretara firmei, au precizat sursele citate. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: nati meir arestat inselaciune