x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nazi Laura & botoşeii

Nazi Laura & botoşeii

de Luiza Moldovan    |    05 Aug 2014   •   15:24

Moto: “Cine este cel mai drept?/ Şi puternic, şi deştept/ Nici un fir de păr pe piept?/”. E Laura, fireşte!

Laura Codruţa Kovesi e o fată foarte aplicată. Ea nu admite deraieri de la regulă şi, dacă vede şi un fir de păr nelalocul lui, îl ia şi-l trage de urechi ca să stea cuminte unde scrie că trebuie să stea. La ea, regulile e reguli şi discplina e disciplină. Sunt convinsă că, la Codruţa în şifonier domneşte o ordine deplină. Nici o bluză nu s-a rătăcit la fuste şi nici o şosetă nu s-a pierdut prin sacouri. În dulapurile din bucătăria Laurei Codruţa Kovesi n-ai să vezi vreodată un mixer la cratiţe sau vreo furculiţă la linguri. Ar fi în stare s-o trimită şi p-aia la DNA, să fie anchetată cum se cuvine, să plătească pentru orice neregulă. Cuţitele de friptură nu s-ar corci, în casa Laurei Codruţa Kovesi, cu alea de peşte, deoarece asta ar fi o gravă încălcare a regulii.

Acestea fiind zise, e de înţeles cum Domnişoara de Fier a Procuraturii nu admite în ruptu’ capului ei drept ca vreun organism viu din această ţară să încaseze necuvenit foloase materiale. Pensionarii corupţi ai acestei ţări trebuie să plătească înapoi statului ceea ce i-au luat prin metode rafinate de corupţie, cum ar fi prea săraca pregătire profesională a funcţionarului public. Ha! Credeaţi că puteaţi să mergeţi pe burtă, pensionari corupţi! Nu şi în faţa Laurei Codruţa Kovesi, care nu concepe să-şi ţină şamponul de păr lângă laptele de corp, deoarece aceasta ar fi o nelegiuire şi ar trebui pedepsită conform legilor în vigoare. (Şamponul stă mereu lângă balsam şi e întotdeauna de la aceeaşi firmă cu balsamul, nu de la firme diferite!)

Pentru Laura Codruţa Kovesi, un bătrân care a luat o sută de lei în plus la pensie, timp de cinci ani e la fel de nelegiuit ca unul care a făcut evaziune fiscală de milioane de euro. Ba chiar mai nelegiuit! “Să plătească!”, spune Laura, cu ochii ţintă în litera legii. Şi noaptea pune liniştită cornu-n pernă. Încă o zi în care şi-a făcut datoria. Doamne, ce bine e să fii drept.

Nici nu mă gândesc cum ar reacţiona Laura Codruţa Kovesi dacă, Doamne fereşte, ar întâlni o bătrânică în parc, una dintre acelea care vând ciorăpei croşetaţi pentru bebeluşi. “Ce-i cu asta, doamnă, aici? Vindeţi botoşei? Da’ bon? Bon fiscal eliberaţi? Ce-i asta, doamnă, dacă nu evaziune fiscală? Ia că mâine dimineaţă trimit mascaţii să vă caute la botoşei! Ia uite la dumneaei! Botoşei roz, botoşei albaştri, botoşei verzi! Pălărioare croşetate!!!! Ha!”.

Exact aşa. A doua zi, doamna, adusă de mascaţi, va trebui să dea declaraţii procurorilor DNA, în legătură cu botoşeii ei croşetaţi, o serioasă gaură fiscală în bugetul statului ei de drept. Şi puternic. Şi deştept. Nici un fir de păr pe piept.


×