x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Neculai Şelaru organizează Congresul AGVPS pe nada CM de Crap

Neculai Şelaru organizează Congresul AGVPS pe nada CM de Crap

de IncomeMagazine    |    25 Sep 2012   •   12:22
Neculai Şelaru organizează Congresul AGVPS pe nada CM de Crap

Sub egida AGVPS Romania, peste cateva zile, va debuta la Constanta, pe lacul Corbu, Campionatul Mondial de Crap, un eveniment de elita pentru breasla pescareasca din intreaga lume . Eforturile depuse de organizatorul acestei competetii si totodata administratorul pistei de concurs, risca sa fie umbrite de actiunile “neortodoxe' intreprinse de seful pescarilor si vanatorilor din Romania, Neculai Selaru.

Editia a XIV a a Campionatului Mondial de Crap, ce se va desfasura anul acesta si pentru prima data in Romania, va aduna la standurile lacului Corbu din judetul Constanta, 21 de echipe din lumea buna a pescuitului sportiv. Africa de Sud, Rusia, Anglia, Franta, Italia sau Spania sunt doar cateva dintre tarile care si-au trimis in Romania cei mai buni competitori in cautarea monstrului acvatic.

Peste 400 de tone de peste

|n adancurile lacului Corbu a carui suprafata de luciu de apa depaseste 436 de hectare, organizatorii au ascuns, special pentru campionii lumii, peste 400 de tone de peste si cred ca anul acesta, competitia mondiala va scoate la suprafata o cantitate record. Daca organizatorul Campionatului Mondial de Crap, compania Rig Service s-a intrecut pe sine prin investitiile de peste un milion de euro facute in fondul piscicol, amenajarile pistei, precum si a conditiilor de cazare si prezentare in cele mai mici detalii conforme cu normele unui astfel de eveniment de anvergura, manifestarea de la Corbu este umbrita de atitudinea si ingineriile financiare intreprinse de directorul general al Asociatiei Generale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania (AGVPS), Neculai Selaru.

Carmen Tocala, pusa la zid

“Ce dracu’ a apucat-o pe asta( n.r. presedintele ANST, Carmen Tocala)?!...de ce se baga ea in povestea asta, sa ne strice treburile? ea sa bage bani si pe urma sa vorbeasca'. Aceasta a fost reactia primului vanator(si pescar!!!) al tarii, directorul general al AGVPS, Neculai Selaru, la aflarea vestii ca presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport, Carmen Tocala a facut o adresa catre CIPS (Confederatia Internationala de pescuit Sportiv) pentru a verifica modul in care s-a luat decizia organizarii Campionatului Mondial de Crap pe pista de la Corbu. Fostul organizator al partidelor de vanatoare ale lui Nicolae Ceausescu, Selaru isi opreste dizertatia considerand ca “CIPS nu o sa bage in seama ANTS pentru ca aceasta institutie nu are vreo influenta'. Despre alegerea lacului Corbu pentru Campionatul Mondial, cel care pastoreste dupa bunul plac AGVPS de mai bine de 22 de ani, Neculai Selaru sustine ca “s-a facut prin selectie de oferte'. “|n aceasta cursa au intrat doar doua piste (Corbu si Tancabesti, iar cea de la Sarulesti doar verbal sau parca au venit cu cateva ore inainte), iar caietul de sarcini l-am facut eu dupa unul mai vechi al CIPS, ca nu aveam altul, chiar daca organismul international l-a retras de ani buni de pe site-ul oficial' ne lamureste vicepresedintele AGVPS, Teodor Bentu. Acesta se mandreste cu relatiile sI influenta pe care le are la CIPS si “fara mine nu s-ar fi organizat niciodata un campionat ca acesta in Romania'. Tot de la el aflam ca “initial pista pe care trebuia organizat campionatul era la Hobaia, balta lui Dan Pasat, dar dupa problemele cu justitia ale deputatului…' .

Caini hartuitori, pontatori si tir vanatoresc

Potrivit documentelor prezentate de Neculai Selaru, oferta societatii Rig Service a fost una de nerefuzat. Chiar daca evenimentul are ca obiect principal pescuitul sportive, in oferta sa, Rig Sevice a plusat consistent, dar, paradoxal cu o serie de evenimente colaterale de amploare , cu specific cinegetic, chinologic sau turistic. Printre aceste evenimente propuse si primite cu bratele deschise de Selaru (surse din interiorul AGVPS sustin ca “aceasta oferta suplimentara a fost impusa chiar de Selaru') se numara organizarea campionatului national de caini hartuitori sI finala celui de caini pontatori. Mai mult, tolba beneficiilor AGVPS e incarcata de Rig Service si cu organizarea altor evenimente “pescaresti'. Finala Campionatului National de tir vanatoresc sau sarbatorirea zilei vanatorilor in campingul Holiday din Mamaia. Insa cel mai interesant punct din aceasta oferta ramane organizarea Congresului AGVPS de catre Rig Service despre care Selaru face o singura remarca intr-un ton coleric : “voi ziaristii sunteti niste gainari'. La randul sau, Teodor Bentu incearca sa ascunda sub presul AGVPS ingineriile sefului sau prin “poate nu scrieti ca mai am doar doi ani pana la pensie si…imi dati, va rog din suflet, adresa trimisa de doamna Tocala?'.

(Articol preluat din IncomeMagazine)

×
Subiecte în articol: concurs neculai pesti