x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nelu Iordache, interese de afaceri cu Olanda. De ce stă ambasadoarea la masă cu „penalul”?

Nelu Iordache, interese de afaceri cu Olanda. De ce stă ambasadoarea la masă cu „penalul”?

de Dan Constantin    |    05 Ian 2018   •   14:42
Nelu Iordache, interese de afaceri cu Olanda. De ce stă ambasadoarea la masă cu „penalul”?

Legătura dintre Nelu Iordache și Stella Ronner Grubacic, Ambasadoarea Olandei la București, nu este chiar întâmplătoare. Fotografiile publicate de la revelionul din acest an de la hotelul din Poiana Brașov nu sunt trucate și nici rod al unei aranjări aleatorii a clienților la mesele din cârciumă, așa cum încearcă să inducă penibilă explicație a Ministerului de Externe de la Haga.

Noi dezvăluiri ale presei demolează complet comunicatul emis la Haga: ambasadoarea Ronner a făcut si revelionul 2016/2017 tot în compania familiei Iordache. Mai mult, soția lui Nelu Iordache și ambasadoarea Olandei ar fi prietene la cataramă potrivit ziarului Evenimentul zilei.

 Ce alte resorturi pot susține prietenia diplomatului intransigent în afirmațiile publice cu familia penalului Iordache, cu o condamnare la activ , aflat în așteptarea altor decizii ale instanțelor?

Pot fi și interese economice menite să cimenteze această relație periculoasă?

 In anii trecuți, când Nelu Iordache era pe cai mari și lansa proiecte de infrastructură strategice, sprijinite de miniștrii transporturilor, Olanda era implicată în aceste planuri.Aeroportul de la Adunați Copăceni,anunțat de Orban în 2008, pe atunci ministru al Transporturilor, urma să se construiască pe terenurile achiziționate din timp de Nelu Iordache. Studiul de fezabilitate era făcut de Centrul de Proiectare și Dezvoltare din Eindhoven.Asocierea dintre Portul Constanța și Portul Rotterdam, foarte controversată și considerată dezavantajoasă pentru România,era puternic sprijinită de lobyștii olandezi pe lângă prietenii politici ai lui Nelu Iordache-Anca Boagiu, Ludovic Orban.

In fine, un recent contract al companiei Blue Air cu Fokker pentru montarea pe avioanele transportatorului aerian a sistemului pentru evitarea coliziunii în trafic este un succes comercial olandez care poate fi raportat de ambasadoare și sărbătorit la o masă festivă cu Nelu Iordache.

 Iată de ce „penalul” se află pe lista de onoare a „Prietenilor Olandei” care este predată ca o ștafetă între ambasadorii Țării Lalelelor  în misiune la București.

×
Subiecte în articol: nelu iordache