x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nelu Iordache, unul dintre Regii asfaltului, rămâne în spatele gratiilor

Nelu Iordache, unul dintre Regii asfaltului, rămâne în spatele gratiilor

07 Ian 2013   •   19:00
Nelu Iordache, unul dintre Regii asfaltului, rămâne în spatele gratiilor

Omul de afaceri Nelu Iordache, cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii alocaţi pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, rămâne în detenţie, a hotărât, luni, Curtea de Apel Bucureşti, care i-a respins recursul la decizia de prelungire a a mandatului de arestare preventivă.

Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti (CAB) este definitivă.

În 28 decembrie, Tribunalul Bucureşti a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă emis pe numele omului de afaceri, decizia fiind atacată cu recurs la CAB.

Nelu Iordache a fost arestat preventiv în 2 decembrie, în dosarul în care procurorii anticorupţie îl acuză de faptul că, în calitate de administrator al firmei SC Romstrade SRL, ar fi schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinaţia sumei de 25 de milioane de lei, bani încasaţi în vederea proiectării şi execuţiei lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, lucrare finanţată în proporţie de 85 la sută din fondul de coeziune al Uniunii Europene.

Cea mai mare parte din suma destinată pentru construcţia autostrăzii, respectiv 9.724.780 de lei, ar fi fost folosită pentru achitarea unor datorii ale societăţilor în care Nelu Iordache era direct interesat, plăţi făcute în baza unor contracte ce nu au legătură cu derularea contractului pentru autostradă. Alţi 9.861.000 de lei au fost retraşi în numerar, "cu scopul declarat al achiziţiei de terenuri, în baza unor antecontracte de vânzare-cumpărare fictive", susţin procurorii anticorupţie.

×
Subiecte în articol: nelu iordache deturnare de fonduri arest