x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nelu Tătaru, avertizează: Vom avea două săptămâni dificile

Nelu Tătaru, avertizează: Vom avea două săptămâni dificile

21 Iul 2020   •   13:49
Nelu Tătaru, avertizează:  Vom avea două săptămâni dificile

„Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină și izolare”, a declarat marți ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea două săptămâni dificile pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină, izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a anumitor activități vom putea vedea în următoarea perioadă și evoluția. Legislația care intră astăzi (marți - n.r.) ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea scădea numărul de cazuri, dar, repet, vom avea două săptămâni destul de grele”, a declarat Nelu Tătaru.

Referitor la numărul de cazuri raportat marți de GCS, el a spus că România de află într-o perioadă de „creștere ușoară”.

„Tot ce înseamnă focare, tot ce înseamnă focare nou constituite sunt gestionate prin anchete epidemiologice, urmând ca acolo unde vom avea o suprasolicitare a activității medicale, mă refer la ATI, să punem să facem și detașări de personal, dar să putem transfera și acești pacienți unde avem locuri”, a mai spus ministrul Sănătății.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, 994 de noi îmbolnăviri de COVID-19 în România.

Potrivit GCS, până marți în România au fost confirmate 39.133 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.586 au fost externate. 24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Mediafax

×
Subiecte în articol: nelu tataru