x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nelu Tătaru face un anunț-șoc pentru români: Dacă se va ajunge la 10.000 de cazuri într-un interval de 3-4 zile, se impune starea de urgență!

Nelu Tătaru face un anunț-șoc pentru români: Dacă se va ajunge la 10.000 de cazuri într-un interval de 3-4 zile, se impune starea de urgență!

09 Iul 2020   •   21:21
Nelu Tătaru face un anunț-șoc pentru români: Dacă se va ajunge la 10.000 de cazuri într-un interval de 3-4 zile, se impune starea de urgență!

România ar putea reveni la starea de urgență, dacă numărul de cazuri noi de coronavirus va ajunge la 10.000 într-un interval de 3-4 zile, la nivelul întregii țări, a transmis ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat de Antena3. El a mai spus că țara noastră încă nu a depășit primul val al pandemiei.

Ministrul a explicat că nu va fi instaurată starea de urgență după doar două zile în care cazurile pozitive au ajuns la peste 550, ci va fi instituită dacă va fi o perioadă cu transmitere accentuată sau dacă numărul se va dubla de la o zi la alta.

"În condiţiile în care avem aceste zece mii de cazuri în trei-patru zile la nivelul întregii ţări se impune starea de urgenţă, când avem aceste zece mii de cazuri în trei oraşe diferite atunci carantinăm acele oraşe", a declarat Tătaru.

Tătaru a explicat că, dacă oamenii vor continua să nu respecte regulile de distanțare fizică, se poate ajunge la o transmitere comunitară accentuată a COVID-19.

„De patru săptămâni a urmat o creştere uşoară, progresivă, pe care ne-am asumat-o în contextul acestor relaxări, dar nu era numai partea noastră, este şi partea de colaborare a celorlalţi. Odată cu nerespectarea unor reguli am putut vedea şi o transmitere comunitară accentuată. Acele aglomerări urbane, că a fost litoral, că a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou număr de cazuri. O creştere care a fost progresivă accelerată în ultimele două săptămâni".

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru