x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nelu Tătaru, la sediul DSP București: O doctoriță, depistată pozitiv, contacții, izolați

Nelu Tătaru, la sediul DSP București: O doctoriță, depistată pozitiv, contacții, izolați

23 Iul 2020   •   15:21
Nelu Tătaru, la sediul DSP București: O doctoriță, depistată pozitiv, contacții, izolați

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mers astăzi în control la DSP București, după ce o angajată  a fost diagnosticată cu noul coronavirus, însă reprezentanții instituției au refuzat să izoleze și să testeze angajații.

Nelu Tătaru, a declarat, că doctorița a anunțat luni că a fost depistată cu COVID-19, „în contextul în care de vineri se simțea rău și a stat acasă până luni”.

„O doamnă doctor depistată pozitiv, care a avut cinci contacți direcți, toți sunt în izolare în acest moment, și sunt 14 care s-au autodenunțat ca și contacți direcți, urmând ca astăzi să fie testați fiecare dintre ei”, a spus Nelu Tătaru.

Acesta a anunțat că o comisie va face verificări la DSP.

„Urmează ca în zilele următoare să ajungă aici și o echipă de la Ministerul Sănătății care să evalueze toată această anchetă și contextul în care s-a desfășurat ancheta”, a precizat ministrul.

El a anunțat că astfel de verificări vor fi făcute în toate DSP-urile din țară.

„Este necesară o evaluare la nivelul tuturor DSP-urilor, a tot ce înseamnă evaluarea pacienților care în cele două săptămâni de vid legislativ nu s-au regăsit internați sau nu s-au regăsit sub controlul unui medic, precum și anchetele epidemiologice în derulare”, a mai spus Nelu Tătaru.

În ceea ce privește cazurile apărute la un cămin de bătrâni din sectorul 1 din București, Nelu Tătaru a declarat că a cerut o restare și o reevaluare a situației.

„Am văzut, sunt testați în acest moment toți. Ieri au fost trei care au acuzat simptome, au fost la spital, doi s-au reîntors în acest moment. Toți sunt testați, eu am cerut restestare și o reevaluare”, a spus Tătaru.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: nelu tataru