x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nelu Tătaru: Vom angaja 1.000 de persoane la DSP și alte 1.000 la Ambulanță

Nelu Tătaru: Vom angaja 1.000 de persoane la DSP și alte 1.000 la Ambulanță

03 Apr 2020   •   13:46
Nelu Tătaru: Vom angaja 1.000 de persoane la DSP și alte 1.000 la Ambulanță
Sursa foto: Foto: Victor Stroe

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că vor fi angajate 1.000 de persoane în Direcţiile de Sănătate Publică şi alte 1.000 în structurile serviciilor de Ambulanţă, în perioada următoare. 

"Sistemul medical se confruntă cu o situaţie fără precedent şi trebuie să-şi mobilizeze toată resursa pentru că oamenii se bazează pe noi, medici, asistente, infirmiere, personal auxiliar. Ministerul Sănătăţii comunică pe toate planurile, inclusiv Direcţiile de sănătate publică, care au indicaţia de a prezenta în fiecare zi date la nivelul fiecărui judeţ, cu statistica cazurilor, precum şi a deceselor şi a cazurilor noi confirmate. Direcţiile de sănătate publică au făcut o muncă importantă şi au de făcut o muncă importantă", a declarat Tătaru, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Acesta a precizat că, la nivelul Direcţiilor de sănătate publică, personalul este insuficient şi nu a putut face faţă anchetelor epidemiologice necesare în contextul pandemiei şi al deciziilor care trebuiau luate pe moment.

"Sunt oameni puţini, care lucrează 24 de ore din 24 de ore. Facem eforturi să remediem această situaţie. Vom angaja încă 1.000 de persoane în aceste structuri, adică, o suplimentare cu peste 25%. Alte 1.000 de persoane vor fi angajate în structurile serviciilor de Ambulanţă, pentru că şi echipajele acestor servicii au nevoie de sprijin pentru munca pe care o desfăşoară", a spus Tătaru.

×