x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nemeth Gyozo: „Eu l-am înjunghiat pe Ivan Pesic”.

Nemeth Gyozo: „Eu l-am înjunghiat pe Ivan Pesic”.

de Istvan Deak    |    23 Mai 2011   •   21:00
Nemeth Gyozo: „Eu l-am înjunghiat pe Ivan Pesic”.

Finalul iminent al procesului de la Veszprem, in care sunt judecati vinovatii pentru moartea lui Marian Cozma, l-a pus pe ganduri pe inculpatul Nemeth Gyozo, care a decis sa isi marturiseasca faptele. 'Procesul se aproprie de final si Procuratura nu e in stare sa rezolve cazul. Le-am spus prietenilor mei ca acest proces e unic in istoria Ungariei, cu mari implicatii internationale. Judecatoria va dori sa dea un exemplu prin noi si riscam o pedeapsa foarte mare. Mai bine spunem fiecare ce am facut si pri­mim pedeapsa pentru faptele noas­tre', si-a motivat Gyozo decizia de a vorbi abia acum. 'Eu cand am ie­sit in fata localului, am adoptat o po­zitie de boxer fiindca baiatul inalt cu tri­cou in dungi (Marian Cozma) mi-a iesit in cale cu intentia de a ma ata­ca. Am incercat sa il evit, dar m-au ata­cat alti doi baieti din grupul lor. M-am speriat, am scos cutitul din buzunarul drept si l-am injunghiat pe un baiat inalt imbracat in negru. Nu am stiut daca lovitura si-a atins tinta. Abia in momentul in care Procuratura a pre­zentat probele care ma incri­mi­neaza mi-am dat seama ca eu l-am ranit pe Ivan Pesic', a spus Gyo­zo.

La fel ca si Raffael Sandor, care a recunoscut ca l-a injunghiat pe Cozma, Gyozo sustine ca doar s-a aparat. 'A fost legitima aparare, fiindca ei ma atacasera pe mine si eu doar m-am aparat. Acum cativa ani am fost injunghiat in zona inimii in orasul Szekesfehervar si imediat mi-am adus aminte de acel episod. Am pus mana pe cutit, fiindca m-am temut pentru viata mea. Eu m-am speriat cu adevarat in momentul in care am vazut ca langa mine a cazut cineva si nu mai misca. Am crezut ca e Raffael Sandor si am actionat de teama. Cutitul l-am ascuns in buzunar, insa in masina nu l-am mai gasit. Ivan Sztojka nu a fost implicat in altercatia din fata localului si am fost suparat pe el ca nu a sarit in ajutorul nostru. Am remuscari ca un om a murit si ca prietenul meu Raffael Sandor va avea de suferit din cauza mea', a spus Gyozo.

Acesta a negat cu vehementa afirmatiile mai multor martori care sustineau ca la mijloc se afla o taxa de protectie. 'Oamenii din local s-au speriat de noi fiindca suntem barbati binefacuti si majoritatea tigani. Nici vorba sa fi fost eu implicat in povestea asta cu taxa de protectie. Eu l-am atacat pe Cozma, dar tragedia putea fi evitata. Ambele tabere sunt vinovate. Din punctul meu de vedere conflictul cu Cozma era incheiat inca din discoteca, insa cand am ajuns in strada, el a vrut sa continuam bataia', a incheiat Gyozo.

Maine va avea loc o noua in­fa­tisare in proces. Judecatorul Ne­meth Balazs va anunta incheierea procedurii judiciare. Vineri, procuratura isi va prezenta rechizitoriul de final, urmand ca avocatii inculpatilor sa tina pledoaria de final saptamana viitoare.

×
Subiecte în articol: observator