x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nepotism - Comisarul lui Pinalti

Nepotism - Comisarul lui Pinalti

de Tiberiu Kiss    |    01 Noi 2005   •   00:00
Nepotism - Comisarul lui Pinalti

Primarul nemtean Gheorghe Stefan il propulseaza pe cumatrul sau, Dan Bajenescu, in functia de adjunct al Comisariatului Regional al Garzii Financiare Timis.

De mai bine de o luna, mintile luminate ale liberalilor banateni pun la cale, impreuna cu "eminentele cenusii" din Bucuresti, o miscare de zile mari, desprinsa parca din lumea fotbalului.

Dan Bajenescu - iata "optiunea" Aliantei D.A. Timis pentru functia de adjunct al Comisariatului Regional al Garzii Financiare Timis, institutie care are in subordine unitatile similare din Bihor, Arad, Caras-Severin si Hunedoara.

STATE VECHI. Un ciolan adevarat, nu gluma! Numai ca Bajenescu a mai fost comisar-sef al Garzii Financiare Timis si in perioada guvernarii PDSR, fiind schimbat din functie de CDR abia in 1997, dupa mai bine de cinci ani de domnie. Reaparitia pe tapet a acestui nume nu este deloc intamplatoare, ci are mai degraba un miros ranced de cumetrie politica si lobby, asa cum le place liberalilor sa numeasca traficul de influenta. In sprijinul functionarului Bajenescu a sarit imediat cumatrul sau, Gheorghe Stefan, zis "Pinalti", primar al municipiului Piatra-Neamt, presedinte al filialei PNL si, totodata, al clubului de fotbal Ceahlaul. Dar piatra de temelie la viitoarea promovare a comisarului a pus-o "tacticianul" liberal Dan Radu Rusanu, cel care a dictat si numirea in functia de sef al finantelor timisene a economistului Dumitru Popovici. Evident, si in acesta situatie, criteriile "profesionale" de evaluare au fost tot cele liberale! Adica, de rudenie!

PROTEJATUL. Dan Bajenescu viseaza frumos

TELEGENICUL. In 1996, Dan Bajenescu, la acea vreme sef al Garzii Financiare Timis, s-a dedicat televiziunii. Mai exact, clipurilor electorale! Fara nici o jena, functionarul public s-a lasat filmat pentru un clip electoral al PDSR Timis, documentar video in care a adus numai cuvinte de lauda candidatului social-democrat la Primaria Timisoarei, Mihai Punga. Alaturi de el, dar intr-o alta secventa, cu trei trandafiri la rever, a aparut si comisarul Ilie Bertea, la vremea respectiva seful Politiei municipale. Acesta este motivul real pentru care comisarul Dan Bajenescu a fost maturat din functia de sef al Garzii Financiare Timis, in momentul in care puterea a fost preluata de taranisti! In 2000, cand PSD a revenit la putere, Bajenescu nu a uitat sa treaca pe la sediul judetean de partid si sa faca plecaciuni adanci, spre glezna liderului social-democrat Dan Poenaru. Si nu a trecut singur, ci insotit de controversatul om de afaceri timisorean Viorel Iovanov, personaj care umbla si acum, in portofel, cu fotografii de grup, alaturi de Ion Iliescu si Victor Opaschi!

PETITIONARUL. Suparat ca, dupa revenirea la putere a PSD, numirea sa pe functia de sef al Garzii Financiare Timis intarzia sa apara, Dan Bajenescu a bombardat pe toata lumea cu scrisori si cu petitii. Intr-un document trimis lui Ionel Blanculescu, la vremea respectiva seful Autoritatii Nationale de Control, comisarul Bajenescu se lauda cu realizarile sale. La capitolul "dosare penale instrumentate pentru evaziune fiscala", fostul sef al Garzii Financiare povesteste cum i-a dat gata pe Zaher Iskandarani, Mujea Marcelini, Sava Simcelescu. La incheierea capitolului "dosare penale", comisarul Bajenescu concluzioneaza ca a fost schimbat din functie din doua motive. Unu - "urmasul lui Zaher Iskandarani, Abdul Jawad Hajjar, a coordonat mafia araba, pentru a ma schimba din functie, acest lucru existand si intr-un raport al SRI Timis". Si doi, "pentru ca, in luna iunie 1996, am participat la o intrunire cu dl Adrian Nastase".

AMICII MEI, PESEDISTII
Pentru a fi cat mai convingator cu ministrul Ionel Blanculescu si pentru ca acesta sa nu creada cumva ca Bajenescu o fi vreun mincinos, fostul comisar al Garzii Financiare Timis da o lista cu "prietenii" care pot da relatii despre activitatea sa megagalactica: dl jurist Viorel Matei - senator PSD; dl ec. Ilie Sarbu - ministru al Agriculturii; dl ing. Petre Andea - deputat PSD; dl ing. Dan Ioan Sipos - presedintele CJT si vicepresedinte PSD Timis; dl prof. dr. Dan Poenaru - presedinte PSD Timis; dl ec. Florin Georgescu - ex-ministru de Finante; dl gen. Florin Sandu - sef IGP etc.

×