x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Neues Museum, marele câştigător

Neues Museum, marele câştigător

de Simina Stan    |    13 Apr 2011   •   17:51

Androulla Vassiliou, Comisarul European pentru Educaţie, Cultură, Multilingvism şi Tineret şi Fundaţia Mies van der Rohe au anunţat astăzi, la Bruxelles, cele două proiecte câştigătoare ale premiului Mies van der Rohe 2011 al Uniunii Europene pentru arhitectură contemporană: Neues Museum din Berlin şi Casa Colaj din Girona. Ceremonia de premiere va avea loc pe 20 iunie la Pavilionul  Mies van der Rohe din Barcelona.

Marele câştigător este arhitectul englez David Chipperfield. Mohsen Mostafavi, preşedintele juriului, a declarat: "Reconstruirea Neues Museum reprezintă o realizare extraordinară. Rareori au reuşit un arhitect şi un client să realizeze o lucrare de o asemenea importanţă istorică şi complexitate; mai ales una care implică atât conservare, cât şi o nouă construcţie. Proiectul scoate în evidenţă şi abordează numeroase aspecte estetice, etice şi tehnice. Este o demonstraţie exemplară a ceea ce poate aduce colaborarea în contextul practicii arhitecturale europene contemporane.”

O menţiune specială a fost acordată arhitecţilor Ramon Bosch şi Bet Capdeferro pentru Casa Colaj din Girona, un "alt exemplu de remarcabilă renovare în care noul şi vechiul fuzionează armonios” a mai spus Comisarul European, Androulla Vassiliou.

Mai multe detalii.

×