x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator New York-ul combate discriminarea oamenilor din cauza tunsorii

New York-ul combate discriminarea oamenilor din cauza tunsorii

19 Feb 2019   •   22:52
New York-ul combate discriminarea oamenilor din cauza tunsorii

Comisia pentru Drepturile Umane a orașului New York a lansat instrucțiuni împotriva discriminării oamenilor pe baza frizurii, clasificând-o drept un act de rasism, conform BBC.

Aceste noi reguli protejează drepturile newyorkezilor în școli, la locul de muncă și în spațiul public, unde oamenii de culoare sunt afectați pe nedrept de politici care interzic tunsorile precum afro, cornrow și dreads.

Un raport al comisiei a spus că frizurile celor de culoare sunt de multe ori considerate „neprofesioniste” și limitează felul în care angajații și elevii își poartă părul, organizațiile „perpetuând stereotipurile rasiste”.

Directorul comisiei, Carmelyn P. Malalis, a spus că politicile privind tunsorile nu erau despre profesionalism, ci mai degrabă un mod de a „limita modul în care oamenii de culoare se exprimă la locul de muncă, în spațiile publice și în alte medii”.

Ea a spus că aceste instrucțiuni vor ajuta organizațiile „să înțeleagă faptul că newyorkezii negri au dreptul de a purta părul oricum doresc, fără frica de a fi stigmatizați”.

×
Subiecte în articol: new york tunsoare discriminare