x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolăescu: "Mentalitatea personalului se afla pe locul trei, in topul problemelor din sistemul de sănătate românesc"

Nicolăescu: "Mentalitatea personalului se afla pe locul trei, in topul problemelor din sistemul de sănătate românesc"

01 Iun 2013   •   17:20
Nicolăescu: "Mentalitatea personalului se afla pe locul trei, in topul problemelor din sistemul de sănătate românesc"

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, spune că un calcul făcut de MS arată că e nevoie de investiţii de patru miliarde de euro în infrastructura sistemului sanitar pentru ca aceasta să ajungă la "un nivel de standard minimal, nu de lux", adăugând că nu ştie de unde ar putea fi alocaţi aceşti bani. Acesta a adăugat că pe locul al treilea într-un top al problemelor din sistemul de sănătate românesc se plasează mentalitatea personalului, despre care ministrul spune că "săraca, este alterată de 70 de ani de compromisuri, de complicităţi, de asuprire din partea societăţii".

Ministrul Sănătăţii, care a susţinut, sâmbătă, o conferinţă de presă la Ploieşti, a catalogat sistemul sanitar din România ca fiind "nemulţumitor" atât pentru pacienţi, cât şi pentru cadrele medicale, dar şi pentru ministerul de resort. În acest context, Nicolăescu a afirmat, răspunzând unei întrebări, că cea mai mare problemă a sistemului sanitar românesc este finanţarea, urmată de problema infrastructurii.

"Am făcut un calcul. Dacă ar trebui să refacem toată infrastructura din România la un nivel de standard minimal, nu la lux sau la altceva, am avea nevoie de circa patru miliarde de euro. Unde i-om găsi, nu ştiu să vă spun astăzi. Deci e o problemă foarte complicată, a spus Eugen Nicolăescu.

×