x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicolăescu: S-a propus sancţionarea asiguraţilor care nu merg la controlul periodic

Nicolăescu: S-a propus sancţionarea asiguraţilor care nu merg la controlul periodic

16 Ian 2014   •   18:36
Nicolăescu: S-a propus sancţionarea asiguraţilor care nu merg la controlul periodic

Ministerul Sănătăţii va analiza propunerile de sancţionare a asiguraţilor care nu se prezintă la controlul periodic prevăzut în noul pachet de bază, respectiv o dată la trei ani până la 39 de ani şi o dată pe an după 40 de ani, în cazul persoanelor sănătoase, a declarat ministrul Eugen Nicolăescu.

 Nicolăescu a susţinut joi o videoconferinţă pentru prezentarea noilor pachete de servicii medicale, care ar trebui să intre în vigoare în primul trimestru al acestui an.

El a admis că bugetul pe care România îl acordă sănătăţii nu poate rezolva toate solicitările, dar a declarat că, prin noul pachet de bază, "orice asigurat va beneficia de toate serviciile de care are nevoie ca să nu îi fie pusă viaţa în pericol". Ministrul a precizat că noul pachet are la bază "prevenţia cu efecte pe termen lung şi grija pentru banii publici".

"Nu avem pretenţia că este cel mai bun pachet, dar este făcut cu bună credinţă şi poate fi perfecţionat pe parcurs", a mai declarat Eugen Nicolăescu.

Totodată, el a anunţat că au fost foarte multe întrebări legate modul în care vor fi sancţionaţi cei care nu se prezintă la controlul preventiv periodic, prevăzut în pachet, şi că aceste propuneri vor fi analizate.

×