x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicuşor Constantinescu, dat în urmărire internaţională prin Interpol

Nicuşor Constantinescu, dat în urmărire internaţională prin Interpol

de Agerpres    |    11 Iul 2014   •   17:37
Nicuşor Constantinescu, dat în urmărire internaţională prin Interpol

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol de către Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), după ce acesta nu s-a mai întors din SUA la data stabilită de instanţa din România.

Biroul de presă al IGPR a confirmat că Nicuşor Constantinescu este dat în urmărire internaţională din data de 7 iulie, când Tribunalul Bucureşti a admis cererea IGPR de emitere a unui mandat internaţional de urmărire pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti nu au încuviinţat pe 18 iunie solicitarea lui Nicuşor Constantinescu de a prelungi până la data de 1 septembrie perioada de părăsire a teritoriului ţării, deoarece acesta nu a depus documente care să ateste că această dată este necesară pentru ameliorarea stării sale de sănătate.

Pe 23 iunie, Tribunalul Bucureşti a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicuşor Constantinescu, pentru că acesta nu s-a mai întors din SUA la data stabilită de instanţa din România.

Nicuşor Constantinescu invocă faptul că nu se poate deplasa, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală, fiind diagnosticat cu cancer.

Procurorii susţin însă că documentele medicale prezentate de avocaţii lui Nicuşor Constantinescu sunt false.

În 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de DNA, în dosarul în care este acuzat că a împiedicat efectuarea unor controale ale Curţii de Conturi şi că nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale şi generatoare eoliene.

×
Subiecte în articol: nicusor constantinescu Interpol