x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicuşor Dan îi cere lui Teodorovici demararea procedurilor de reziliere a concesiunii terenului unde e Casa Radio

Nicuşor Dan îi cere lui Teodorovici demararea procedurilor de reziliere a concesiunii terenului unde e Casa Radio

13 Feb 2019   •   11:16
Nicuşor Dan îi cere lui Teodorovici demararea procedurilor de reziliere a concesiunii terenului unde e Casa Radio

Deputatul Nicuşor Dan i-a cerut ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, să înceapă procedurile pentru rezilierea contractului de concesiune a celor 10 hectare de teren pe care se află Casa Radio, menţionând că investitorul nu şi-a respectat obligaţiile contractuale, iar statul trebuia să reintre în posesia terenului.

"Vă solicit să începeţi procedurile pentru rezilierea contractului de concesiune a celor 10 hectare de teren pe care se află Casa Radio şi să începeţi procedurile pentru recuperarea acestui teren. Ministerul de Finanţe, în calitate de gestionar al proprietăţilor statului român, trebuia să demareze procedurile de recuperare a acestui teren încă din 2009, la 5 ani de la neînceperea lucrărilor, aşa cum prevedea contractul de concesiune. Acum, la 10 ani de la momentul în care statul român trebuia să denunţe contractul de concesiune şi să redevină proprietarul terenului, investitorul se pregăteşte să vândă cu peste 60 de milioane de euro acţiunile companiei care deţine terenul primit în concesiune pentru 49 de ani", se arată în scrisoarea trimisă de deputat ministrului de Finanţe.

Potrivit deputatului, pentru că investitorul nu şi-a respectat obligaţiile din contract, statul trebuia să reintre în posesia terenului, dar nu a făcut niciun demers în acest sens până în prezent.

"Dacă reprezentaţi interesele statului român, vă solicit să începeţi demersurile legale pentru a intra în posesia acestui teren. Bucureştiul are nevoie de investiţii publice (spital metropolitan, spaţii pentru Universitate), iar acest teren poate fi folosit în beneficiul bucureştenilor, nu pentru a ridica noi mall-uri. Vă reamintesc că există un proiect iniţiat de mine în 2012, Dâmboviţa - Axă Creativă, care vizează includerea acestui teren şi a altora aflate pe malurile Dâmboviţei într-o zonă de dezvoltare a industriilor creative, având în vedere faptul că spaţiul este aproape de universităţile bucureştene importante. Până acum, în afacerea Casa Radio, statul român a pierdut. Vă cer să apăraţi interesele statului român, să recuperaţi acest teren, pentru că aveţi tot dreptul şi să folosiţi acest teren pentru investiţii publice de interes pentru cetăţeni", se mai arată în scrisoarea lui Nicuşor Dan către ministrul Teodorovici. AGERPRES

×
Subiecte în articol: nicusor dan