x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ninge pe Valea Prahovei , utilajele de deszăpezire intervin pe DN1 şi DN1A

Ninge pe Valea Prahovei , utilajele de deszăpezire intervin pe DN1 şi DN1A

08 Apr 2012   •   19:27

Mai multe utilaje de deszapezire actioneaza, duminica seara, pe DN1 si DN1A, in zona de nord a judetului Prahova, unde ninge, iar zapada a inceput sa se astearna pe carosabil

Duminica seara a inceput sa ninga in zona de nord a judetului Prahova, la granita cu judetul Brasov, astfel incat pe DN1, in zona statiunilor Azuga, Busteni si Sinaia si pe Drumul National 1A, in zona localitatilor Cheia si Maneciu, pe carosabil s-a asternut un strat de zapada de un centimetru.

Potrivit reprezentantilor Politiei Prahova, mai multe utilaje de deszapezire intervin pe cele doua drumuri nationale. Astfel, pe DN1 se imprastie material antiderapant, in timp ce pe DN1A un utilaj imprastie antiderapant, iar un alt utilaj cu lama intervine pentru indepartarea zapezii, fara sa fie inregistrate blocaje in trafic.

Si in judetul Brasov a inceput sa se depuna zapada pe DN1 si DN73A, la Predeal, insa nici acolo nu au fost semnalate probleme in trafic.

In schimb, zapada si viscolul au creat probleme in judetele Suceava si Neamt.

Astfel, circulatia rutiera a fost inchisa, duminica seara, pe DN17A Campulung Moldovenesc - Radauti, din cauza zapezii care s-a depus pe carosabil, traficul fiind redirectionat pe drumul Gura Humorului-Suceava-Radauti sau Gura Humorului-Paltinoasa-Solca.

De asemenea, la ora 19.30 a fost restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone pe toate drumurile din judetul Suceava, din cauza ninsorii abundente si a zapezii care s-a depus pe carosabil. Potrivit Politiei Suceava, tirurile care vin din Ucraina sunt oprite in parcarile sau in locuri amenajate de pe marginea drumurilor, inclusiv pana in orasul Siret.

Pe DN2E Falticeni - Paltinoasa si pe DN17 Suceava - Gura Humorului se circula cu dificultate din cauza zapezii, aceeasi situatie fiind si pe DN2 Suceava - Siret, in zona Balcauti, unde doua tiruri derapasera, blocand traficul.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, declara corespondentului MEDIAFAX ca sectiile de Drumuri Nationale ale CNANDR din judet actioneaza cu utilajele din dotare, in conditiile in care contractele cu firmele de deszapezire s-au incheiat la 31 martie, autoritatile sucevene solicitand suplimentarea cu utilaje de la sectiile din judetele Botosani si Vaslui.

In judetul Neamt, pe DN15B, pe tronsonul Poiana Largului - Pipirig, unde mai multe tiruri nu mai puteau inainta din cauza zapezii depuse pe carosabil, s-a actionat cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant, iar autovehiculele si-au continuat drumul.
Mediafax

×