x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ninsori și viscol în București: 344 de utilaje de deszăpezire în stradă, telefon gratuit pentru situații de urgență

Ninsori și viscol în București: 344 de utilaje de deszăpezire în stradă, telefon gratuit pentru situații de urgență

de Iulia Barbu    |    25 Ian 2014   •   13:42
Ninsori și viscol în București: 344 de utilaje de deszăpezire în stradă, telefon gratuit pentru situații de urgență

Astazi, Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a chemat la raport toţi operatorii de servicii din Bucureşti pentru a organiza comandamentul de iarnă pentru următoarele ore.  „Ieri au ieşit voluntarii. Azi, vă rog să-i organizaţi în două runde: una de dimineaţă şi una de seară. priorităţi: staţiile de autobuz, trotuarele, parcările. Vă rog foarte mult să vă dozaţi utilajele care ies pe stradă. Aseară au fost foarte multe apeluri ca să iasă toate utilajele. Astăzi, continuă toată ziua ninsoarea, la fel şi mâine, până spre luni dimineaţă. Ştiu că acţionăm în condiţii de viscol şi se depune. Operatorii manuali v-aş ruga să treacă pe margine şi să degajeze canalele. Corpul de Control vă rog să treceţi pe partea de trotuare şi să vă ocupaţi de agenţii economici. În general văd că au ieşit. Rămâne substabţa antiderapantă de bază. Să vă spun de ce: au fost 463 de urgenţe la Ambulanţă azi-noapte. Oameni căzuţi în stadă, oameni cu fracturi, lipotimii, victime ale accidenteşe rutiere. Asta era situaţia între 12 aseara şi 2 dimineaţă“, le-a spus Oprescu operatorilor.
 
Niciunul dintre operatori, RADET, RATB, LUXTEN, ENEL sau  Apa Nova nu au raporat avariimajore.  În cursul nopţii trecute şi în această dimineaţă, în Capitală au acţionat 344 de utilaje de deszăpezire: 72 în sectorul 1, 49 – în sectorul 2,  56 – în sectorul 3, 55 – în sectorul 4, 33 – în sectorul 5,  79 – în sectorul 6, dintre care 6 aparţin ADP sector 6 şi au acţionat pe arterele secundare.
Echipaje rutiere suplimentate

 „Azi putem vorbi despre nişte condiţii rutiere normale pentru această perioadă. Să folosească pe cât posibil mijloacele de transport în comun şi să amâne deplasările în afara oraşului. Echipajele rutiere au fost suplimentate de ieri, iar în cursul zilei de astăzi vom suplimenta cât va fi necesar. Nu au fost înregistrate evenimente rutiere, valorile de trafic au fost reduse pentru aceasrtă perioadă“, a declarat Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei. 

Permanenţă 24 din 24 ore la sediile instituţiilor

Bucureştiul se află sub atenţionare de cod portocaliu de ninsori, de aseară, până duminică. Având în vedere prognoza meteo, cât şi avertizarea meteorologică, primarul general, Sorin Oprescu, a emis o dispoziţie de urgenţă, aseară, prin care a solicitat instituţiilor publice aflate în subordine, operatorilor de servicii publice (RADET, RATB, SC Apa Nova, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Direcţia generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, SC. Luxten Lighting Company SA, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti) precum şi directţilor implicate în programul de deszăpezire din cadrul Primariei Capitalei, să asigure permanenţă 24 din 24 ore la sediile instituţiilor, să ia măsuri astfel încât dispeceratele să preia toate sesizările şi să fie redirecţionate către persoanele competente pentru a fi soluţionate în regim de urgenţă. de asemenea, se vor asigura echipe necesare pregătite să intervină în orice moment pentru rezolvarea problemelor ce pot apărea.

Primaria Capitalei, telefon gratuit pentru situatii de urgenta

Conform raportării operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, sunt 455 de utilaje pregătite şi un total de materiale antiderapante (stoc existent) după cum urmează: 20.621de tone de clorură de sodiu, 4.673 de tone de alte materiale (clorură de calciu si eco-taw)  si 75 de tone de nisip. Primaria Capitalei a pus la dispozitia cetăţenilor un număr de telefon gratuit dispecerat situaţii de urgenţă, 0.800.800.868, la care pot sesiza urgenţele 24 de ore din 24.

×