x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ninsorile puternice şi viscolul au făcut ravagii în Vrancea!

Ninsorile puternice şi viscolul au făcut ravagii în Vrancea!

15 Feb 2018   •   10:01
Ninsorile puternice şi viscolul au făcut ravagii în Vrancea!

18 copaci puşi la pământ, maşini avariate, mii de oameni fără curent electric. Este bilanţul ninsorilor abundente care au căzut în Vrancea, în ultimele 24 de ore.

 

Purtătorul de cuvânt al IU Vrancea, Florin Olaru, a declarat că, în ultimele ore, au fost 18 intervenţii pentru îndepărtarea crengilor sau copacilor care sub greutatea zăpezii au căzut fie pe şosea, fie pe maşini parcate,  cele mai multe cazuri fiind în Focşani.

În 13 dintre situaţii a intervenit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea cu aproape 60 de subofiţeri şi 13 mijloace, însă au fost mobilizaţi şi voluntarii de la Focşani, şi din localităţile Câmpineanca, Dumitreşti şi Răcoasa care au acţionat în cinci cazuri pentru îndepărtarea copacilor doborîţi pe şosea sau pe maşinile parcate.

Tot din cauza vântului şi a zăpezii grele, la ora 5.00 dimineaţa erau 6 localităţi din Vrancea nealimentate cu energie electrică, 5100 de abonaţi erau privaţi de acest serviciu, localităţile afectate fiind Bârseşti, Fitioneşti, Răcoasa, satul Trestia din comuna Vintileasca şi Boloteşti cu 2500 de gospodării în beznă şi reghiu cu 150.00.

În tot judeţul Vrancea se circulă în condiţii de iarnă. Pe drumurile naţionale se acţionează acum cu 15 utilaje iar pe cele judeţele cu 38 de maşini de deszăpezire. OBSERVATOR

×