x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nişte români “liberi”

Nişte români “liberi”

de Luiza Moldovan    |    24 Aug 2014   •   16:56

În intersecţia unde stau eu au venit nişte unii cu corturi ca să strângă semnături pentru Klaus Iohannis. Cât şi pentru Monica Macovei, despre care un nene din parcul I.O.R mi-a dat în scris, “de la sursă sigură”, că ea va fi următorul preşedinte al României. Numai eu am văzut cum trei babe şi-au lăsat semnătura pe lista pentru Iohannis, după ce au remarcat că nu-l mai suportă pe Băsescu, deşi l-au votat cu toate mâinile când a fost să fie. Una dintre chivuţe, mai săltăreaţă, aşa, a zis că ea nu-l votează pe Iohannis, dar că semnează aşa, că e şi el tânăr, să-l ajute. Ce duios, nu ziceţi?

Cred că cel mai bun lucru pe care-l poate face o babă-n viaţă e să-i ajute pe politicieni să urce în ierarhia socială. Şi, plecând de aici, mi se pare un gest de extremă umanitate, creştinesc de-a dreptul, să-i ajutăm pe politicieni, că tare mai sunt sărmani şi au şi ei nevoie de un job. De aceea, fac un apel, pe această cale, să-i ajutăm şi noi, cu puterile noastre neajutate, pe toţi politicienii care ne ies în cale, să facem un minim gest de bunăvoinţă, un exerciţiu de empatie cu suferinţa lor, afişată sau nu, nici nu are importanţă, deoarece este cunoscut faptul că suferinţa mai poate fi şi interiorizată, noi să nu ştim nimic de ea şi ea să-şi facă de cap în aceste sărmane biologii.

Ajutaţi-i, aşadar! Ajutaţi-i care cum puteţi, care cum vreţi. Care cu furci, cu furci, care cu topoare, cu topoare. Care cu mâinile, cu mâinile goale. O semnătură înseamnă mult, mergeţi şi semnaţi pentru fiecare în parte! Aţi semnat pentru Iohannis? Semnaţi şi pentru Udrea! Aţi semnat pentru Diaconescu? E un gest de minimă decenţă să vă băgaţi şi la Macovei, cu care, chiar dumnealui, însuşi a zis că are multe în comun, deci, de ce nu şi nişte semnături?!? Aţi semnat pentru Udrea şi Diaconescu şi Macovei şi Iohannis? Semnaţi şi pentru Ponta! Băgaţi-vă şi la Cataramă, deşi am auzit că nu mai candidează. Nu mai candidează Cataramă? Foarte bine, insistaţi, totuşi, să semnaţi şi pentru el, că oricum n-aveţi nici o intenţie să-l votaţi, aşa că ce mai contează o semnătură acolo? Şi ce dacă nu intenţionaţi să votaţi pentru Macovei? Omul meu de legătură din parc îmi garantează că ea o să devină următorul preşedinte, Doamne, apără şi păzeşte, nici chiar aşa!

O altă mamaie, cu nepoată care nu vorbeşte româneşte dar învaţă româneşte de la profesorii ei italieni, a destăinuit în exclusivitate pentru mine că ea, dacă-i zice cineva să voteze cu Udrea, votează, dacă aşa i-a zis să facă! Şi le mai zice şi la neamurile debusolate, să le dea o busolă-n viaţă!

Deci eu nu mai înţeleg nimic. Dumneavoastră mai înţelegeţi ceva? De unde să apucăm poporul ăsta român? Ce face el? Ce gândeşte el, dacă, după 24 de mazăr-facări ani, el face tot ce-i zice unul şi altul?


×