x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Niţu: Ancheta privind accidentul aviatic are în vedere funcţii ce atrag competenţa Parchetului General, posibil şi miniştri

Niţu: Ancheta privind accidentul aviatic are în vedere funcţii ce atrag competenţa Parchetului General, posibil şi miniştri

06 Feb 2014   •   10:24
Niţu: Ancheta privind accidentul aviatic are în vedere funcţii ce atrag competenţa Parchetului General, posibil şi miniştri
Sursa foto: MEDIAFAX FOTO

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat, în această dimineaţă, că ancheta privind accidentul aviatic din Apuseni are în vedere şi anumite funcţii care atrag competenţa PÎCCJ, fiind posibil să fie vizaţi şi miniştri.

"Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea secţiei parchetelor militare a PÎCCJ, pentru că, în opinia lor, au apărut elemente de natură a ne duce la concluzia că ar putea fi indicii în legătură şi cu responsabilitatea altor persoane în strânsă legătură cu decesul celor două persoane. (...) Teoretic putem spune că ancheta are în vedere şi anumite funcţii care atrag competenţa PÎCCJ", a afirmat Niţu, la venirea la CSM.

Întrebat dacă este vorba de miniştri, Niţu a răspuns afirmativ, scrie Agerpres. Referitor la şeful STS el a precizat că nu e nimeni vizat în mod personal şi a adăugat că anchetatorii vor verifica acele aspecte care au legătură şi cu o eventuală responsabilitate a altor persoane.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten - Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan şi o tânără, ofiţer-student, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic.

×