x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Niţu: Ancheta procurorilor vizează companii private şi autorităţi ale statului; 40 de persoane, audiate până în prezent

Niţu: Ancheta procurorilor vizează companii private şi autorităţi ale statului; 40 de persoane, audiate până în prezent

02 Noi 2015   •   22:19
Niţu: Ancheta procurorilor vizează companii private şi autorităţi ale statului; 40 de persoane, audiate până în prezent

Procurorul general Tiberiu Niţu a declarat luni seara că ancheta procurorilor în cazul incendiului de la clubul Colectiv se derulează pe toate palierele, atât cu privire la companiile private, cât şi cu privire la autorităţile statului, până în prezent fiind audiate 40 de persoane.

"Au fost audiate 40 de persoane, de sâmbătă până în prezent. S-au ridicat mai multe documente de la persoane fizice şi private. Toate persoanele pentru care se va dovedi o formă de vinovăţie în acest dosar vor răspunde penal. Ancheta se derulează pe toate palierele, atât cu privire la companiile private, cât şi cu privire la autorităţile statului", a declarat Tibeiu Niţu luni seara, la ieşire din sediul Parchetului General.

Niţu a precizat că procurorii au reuşit să identifice persoanele şi compania care au furnizat materialele folosite la spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv în seara în care s-a produs incendiul.

Întrebat dacă s-au descoperit fapte de corupţie în acest dosar, Tiberiu Niţu a spus că, până în acest moment, ancheta procurorilor s-a concentrat pe victime.

"Ne-am luat angajamentul că vom acorda o atenţie deosebită acestei cauze. Vom căuta să facem o anchetă efectivă şi într-un termen rezonabil cu respectarea tuturor drepturilor şi garanţiilor procesuale", a mai declarat procurorul general.

În dosarul care are ca obiect incendiul produs în clubul Colectiv din Bucureşti, procurorii i-au pus sub acuzare pe cei trei acţionari ai clubului, Costin Mincu, Alin George Anastasescu şi Paul Gancea, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Doi dintre ei, Alin George Anastasescu şi Paul Gancea, au fost reţinuţi luni seara pentru 24 de ore, iar Costin Mincu se află în continuare la audieri. AGERPRES

×