x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi amănunte INCENDIARE despre afacerea Kovesi-Popa

Noi amănunte INCENDIARE despre afacerea Kovesi-Popa

06 Ian 2019   •   17:20
Noi amănunte INCENDIARE despre afacerea Kovesi-Popa
Sursa foto: Karina Knapek

Berta Popescu a prezentat la ”Ediție Specială” la Antena 3 mai multe documente ale aducerii în țară a lui Nicolae Popa, fostul director al FNI, transport orchestrat de Laura Codruța Kovesi, procuror general al României la acea dată.

Printre aceste documente s-au regăsit planul de zbor al cursei dintre Jakarta și București, dar și o factură plătită de Parchetul General pentru escorta lui Nicolae Popa, când în mod normal aceste cheltuieli ar fi fost suportate de către Poliție.

”De ce plătește Parchetul General? Pentru că toată mizeria lor trebuia acoperită, iar Poliția nu trebuia să știe nimic de asta. Toate actele trebuiau semnate de Liviu Popa (chestorul Liviu Popa, șeful Poliției Române la acea dată - n.r.), era ordonatorul de credite, el a aflat de la televizor în acea dimineață de aducerea lui Nicolae Popa” a spus Oana Zamfir.

În cauza extrădării lui Nicolae Popa a fost depusă o plângere de către Sebastian Ghiță, care afirmă că a fost rugat de Laura Codruța Kovesi să plătească o parte a costului transportului. Acuzațiile sunt acum investigate de secția specială pentru infracțiuni comise de către magistrați.

Sursa: Antena 3

×
Subiecte în articol: Laura Codruţa Kovesi nicolae popa