x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi condiţii de deplasare pentru cei peste 65 de ani

Noi condiţii de deplasare pentru cei peste 65 de ani

29 Mar 2020   •   21:13
Noi condiţii de deplasare pentru cei peste 65 de ani
Sursa foto: antena3

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat, duminică, faptul că măsurile de izolare pentru persoanele cu vârstă peste 65 de ani vor fi mai permisive, dacă au nevoi medicale sau dacă trebuie să iasă din case pentru a-și îngriji animalele.

„Modicările Ordonanței nr. 4, pe care am supus-o aprobării astăzi (duminică – n.r.) premierului și Președintelui: sunt câteva domenii la care am intervenit, unele noi pe care le-am abordat și unele zone pe care le-am îmbunătățit ca administrare și gestionare. Am permis deplasarea în afara locuinței persoanelor peste 65 de ani și în intervalul orar 20-21 pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice. Pentru ieșirile în acest interval orar nu este nevoie de declarații”, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Tot pentru persoanele peste 65 de ani, Vela a venit cu anumite clarificări privind condițiile în care pot fi ajutate de operatori economici.

„Cei care vând medicamente sau alimente - astfel încât în intervalul 11-13 să facilitate accesul persoanelor peste 65 de ani acestor persoane”, a mai spus ministrul.

De asemenea, persoanele peste 65 de ani, care merg la proceduri medicale, tratamente oncologice sau dializă, au voie să iasă din casă și în afara orelor 11 – 13, cum era prevăzut în Ordonanța Militară nr. 3.

Sursa: Mediafax

×