x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi imagini de la crima din Piața Constituției. 11 bărbați au fost arestați pentru omor

Noi imagini de la crima din Piața Constituției. 11 bărbați au fost arestați pentru omor

24 Dec 2019   •   13:18
Noi imagini de la crima din Piața Constituției. 11 bărbați au fost arestați pentru omor
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Poliţia Română a publicat noi imagini de la bătaia fără precedent din Piaţa Constituţiei, unde zeci de indivizi s-au răfuit cu bâte şi topoare. Un bărbat de 30 de ani a murit împuşcat în timpul încăierării sângeroase, iar un alt tânăr, de 21 de ani, a fost rănit şi a ajuns la spital, scrie observator.tv.

Unsprezece bărbaţi au fost arestaţi preventiv şi patru au fost plasaţi sub cobtrol judiciar pentru omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în cazul de omor de la sfîrşitul lunii septembrie, din Piaţa Constituţiei din Capitală.

Parchetul Tribunalului Bucureşti a făcut o cronologie a instrumentării acestui dosar, în timp ce Poliţia Română a publicat noi imagini din timpul încăierării.

Conforn Parchetului Tribubalului Bucureşti, în intervalul 04.10.2019 – 18.12.2019, au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv un număr de 14 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

- Omor, prev. de art. 188 alin. 1 C.pen., constând în aceea că  în data de 29.09.2019, în jurul orei 22.00, în contextul unei încăierări ce a avut loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, l-au agresat pe bărbatul de 37 de ani, cu intenţia de suprimare a vieţii, aplicându-i mai multe lovituri cu obiecte dure în zona capului, dar şi pe întreaga suprafaţă a corpului, provocându-i victimei leziuni care au determinat decesul acesteia;

- Încăierare, prev. de art. 198 alin. 1 C.pen., constând în aceea că în calitate de membru al unui grup a participat în Piaţa Constituţiei din Bucureşti la o încăierare cu un alt grup de persoane.Concret, pe fondul încăierării, membrii celor două grupuri     s-au fugărit şi agresat reciproc cu pumnii şi picioarele, dar şi cu obiecte contondente (bâte din lemn, bricege, ţevi din metal).

- Tulburarea ordinii şi liniştii publice, constând în aceea că la data de 29.09.2019, în jurul orei 22.00, în contextul unei încăierări dintre două grupuri de indivizi, a tulburat ordinea şi liniştea publică, prin aceea că a exercitat violenţe împotriva persoanelor din grupul advers, provocând scandal public ce a condus la crearea unei stări de temere, panică şi insecuritate în rândul persoanelor aflate la faţa locului, străine de cele două grupuri.

”Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice cu 11 bărbaţi în stare de arest preventiv şi 4 sub măsura controlului judiciar”, precizează Parchetul.

 

×
Subiecte în articol: piaţa constituţiei bataie