x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi internări pentru locatarii din blocul deratizat

Noi internări pentru locatarii din blocul deratizat

de L. Budin    |    21 Noi 2019   •   11:55
Noi internări pentru locatarii din blocul deratizat
Sursa foto: pressalert.ro

Ieri, trei noi solicitări au fost primite prin apel la 112, pentru alte cinci persoane, copii şi adulţi, care locuiau în blocul deratizat de pe strada Mioriţa din Timişoara. Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patronul firmei de deratizare.

 

Apelurile au fost făcute de o mamă cu doi copii (12 şi 14 ani), un adult şi încă un copil de 11 ani. „Adulţii au fost transportaţi la UPU, iar copiii, la Spitalul Louis Ţurcanu”, a spus Elena Megherea, purtător de cuvânt al ISU Timiş. „Toate cele cinci persoane locuiau la adresa de pe strada Mioriţa nr. 8, bloc în care nu s-a mai permis accesul din momentul evacuării, din data de 18 noiembrie ora 14.00.” Conform medicilor, micuţii acuză dureri abdominale, limitate ca intensitate.

Ieri, la Spitalul Judeţean Timişoara erau internate 10 persoane, la Municipal, un adult (iar unul în evaluare), iar la Spitalul de copii Louis Ţurcanu erau 29 de micuţi internaţi şi alţi doi în evaluare. În spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale erau cazate 5 persoane.

 

Acţiune penală

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de patronul firmei de deratizare din municipiul Timişoara, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice în formă continuată.

Din cuprinsul ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale rezultă că inculpatul, în zilele de 15, 16 şi 18 noiembrie, a efectuat activităţi de deratizare în trei imobile diferite de pe raza municipiului Timişoara, „scop în care a folosit fără drept insecticidul cu denumirea Delicia - Gastoxin, sub formă de tablete, produs omologat în România de Ministerul Agriculturii ca produs de protecţia plantelor, ce conţine o substanţă foarte toxică (fosfură de aluminiu, concentraţie 56%), fără a avea autorizaţie de utilizare eliberată de către Autoritatea Naţională Fitosanitară”. În urma acestor acţiuni, se mai spune în document,  gazul toxic emanat de insecticid în contact cu aerul s-a răspândit la apartamentele locuite dintr-unul din imobilele respective.

Ieri, inculpatul Sorin Buţă a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. El a dat o declaraţie în care recunoaște și regretă foarte mult cele întâmplate. Spune că nu a vrut nicio clipă să pună în pericol viețile oamenilor şi că a luat toate măsurile de siguranţă pe care le-a crezut de cuviinţă.

 

Ministerul Sănătăţii a constituit o comisie de analiză a evenimentelor petrecute la Timişoara, atât din punct de vedere medical, cât şi administrativ.

CREDIT FOTO: pressalert.ro

 

×