x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi modificări în Codul Rutier. 2.000 de euro pentru depăşirea vitezei, mai riscaţi?

Noi modificări în Codul Rutier. 2.000 de euro pentru depăşirea vitezei, mai riscaţi?

20 Aug 2011   •   12:41
Noi modificări în Codul Rutier. 2.000 de euro pentru depăşirea vitezei, mai riscaţi?

Modificarea Codului Rutier va aduce dupa sine amenzi mai mari, schimbarea unor reguli de circulatie si eliminarea "punctelor" de pedeapsa. In acelasi timp, permisele nu vor mai fi ridicate atit de usor.

Seful Politiei Romane, Liviu Popa, a declarat ca regimul rutier va suferi noi modificari: eliminarea sistemului de penalizare cu puncte, permisele vor fi ridicate mai greu, marirea cuantumului amenzilor de circulatie.

Liviu Popa a spus ca penalizarea cu puncte nu s-a dovedit un sistem eficient, pentru ca nu a produs efectul dorit. Pentru soferii care depasesc viteza, noul Cod Rutier are o surpriza neplacuta: amenzile pot ajunge si la 2.000 de euro. "Daca o persoana isi permite sa cumpere un bolid, poate sa-si ia si o amenda de 2.000 de euro", a spus Liviu Popa, invitat in studioul Antena 3.

Permisele de conducere nu vor mai putea fi suspendate sau ridicate atat de usor, aratand ca pentru depasirea liniei continue, de exemplu, nu trebuie sa fie necesara o astfel de masura. Printre celelalte modificari sint incluse si transformarea procesului verbal prin care se constata amenda in executoriu, neputand fi contestat.

Popa a spus ca vrea sa introduca legea raspunderii obiective, dupa modelul Ungariei, care la un an dupa adoptarea actului normativ si-a redus numarul accidentelor la nivelul anului 1964. Aceasta lege prevede ca tot ce inseamna raspundere contraventionala sa cada pe proprietarul masinii cu care s-a comis neregula, indiferent de cine o conduce.

×