x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi nereguli în cazul muncitorilor plecați la cules de sparanghel

Noi nereguli în cazul muncitorilor plecați la cules de sparanghel

14 Apr 2020   •   15:02
Noi nereguli în cazul muncitorilor plecați la cules de sparanghel
Sursa foto: pixabay.com

Mai mulți muncitori din Pătrăuți, localitate aflată sub carantină, au plecat spre Germania, unde urmează să muncească. Din primele informații, se pare că muncitorii au plecat în mai multe zile la rând, neavând probleme cu autoritățile, scrie Antena 3.

Există însă și un grup de 9 persoane din Pătrăuți, care vineri au încercat  să plece către Germania, la muncă. Plecarea a fost la ora 7.00, trecând prin filtrul de la Bosanci - Cumpărătura, mergând către aeroportul din Sibiu. Se pare că cei nouă au trecut fără probleme prin Suceava, abia pe aeroportul din Sibiu întâmpinând probleme.  De aici au fost întorși cu escortă din județ în județ până în Pătrăuți, Suceava, unde au fost amendați.

Oamenii spun că nu înțeleg cum de au fost amendați tot de poliția din Suceava, care, în cursul dimineții, i-a lăsat să plece spre aeroport.

Amenzile au fost valoare de 20.000 de lei de persoană, în condițiile în care oamenii plecau pentru o perioadă de două luni, timp în care ar fi câștigat aproximativ 3000 euro. 

Oamenii vor să conteste amenzile, motivându-și fapta în contextul în care o ordonanță spune că Suceava este în carantină, iar alte spune că muncitorii sezonieri pot pleca la muncă. 

×
Subiecte în articol: germania muncitori sezonieri