x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi pasaje şi parcări aprobate de consilieri

Noi pasaje şi parcări aprobate de consilieri

de Monica Andrei Capatos    |    28 Ian 2010   •   00:00

După ce s-au certat două ore pe organigramă, consilierii generali ai PD-L, PNL, PRM şi PNG au votat-o în forma propusă de primarul general, cu mai puţini directori. Un vot care arată că alianţa PSD-PRM nu funcţionează încă. Aleşii locali au reparat şi gafa făcută acum un an şi au păstrat taxele pentru parcarea de reşedinţă la nivelul anului 2009.



Taxele percepute pentru parcările de reşedinţă au fost modificate anul trecut, preţul crescând de trei ori. Bucureştenii au fost revoltaţi, astfel încât ieri a fost votată o nouă hotărâre prin care taxele rămân la nivelul celor de acum un an. Primăriile de sector vor fi cele care vor trebui să găsească modalitatea prin care să returneze diferenţa de bani oamenilor care au achitat deja taxa. Consilierii generali au votat şi pentru demararea procedurilor pentru începerea Pasajului subteran de la Piaţa Presei Libere. "Suma finală va fi de 25 de milioane de lei", a spus edilul-şef. Despre parcarea subterană de la Piaţa Universităţii, Oprescu a adăugat că va fi nevoit să mute statuile din zonă în Parcul Izvor pe perioada lucrărilor. A fost aprobat şi proiectul privind sterilizarea gratuită a câinilor maidanezi, municipalitatea urmând să semneze cu medicii veterinari un acord în acest sens.

SCUMP, DOAMNĂ, FOARTE SCUMP!

A trecut fără nici un protest şi proiec-tul privind extinderea şi reabilitarea Parcului Herăstrău. Asta după ce anul trecut a fost respins de două ori, pe motiv că sumele prevăzute în proiect erau foarte mari. Aproape 600.000 de euro pentru amenajarea a 3.500 de metri pătraţi. S-au făcut acuzaţii grave atunci la adresa directorului de la ALPAB, Radu Popa. Acum totul a fost dat uitării, şi proiectul a fost aprobat de aleşii locali, în condiţiile în care primarul general a recunoscut, anul trecut, că suma este prea mare şi urmează a fi reanalizată.

×
Subiecte în articol: observator