x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi pietre de gâtul lui Solomon

Noi pietre de gâtul lui Solomon

de Dragos Stoica    |    Violeta Fotache    |    05 Mar 2010   •   00:00
Noi pietre de gâtul lui Solomon
Sursa foto: Nicolae Badea/Agerpres

Arestarea primarului Craiovei, Antonie Solomon, a provocat reacţii contradictorii. În timp ce preotul din Leamna şi enoriaşii se rugau pentru eliberarea primarului, FC Universitatea Craiova a reclamat implicarea penală a lui Solomon şi a altor persoane în falimentarea clubului, iar ANI a început să-i verifice averea.



Clubul de Fotbal Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu, a depus o plângere penală împotriva primarului Craiovei, a judecătorului sindic Simona Conţ, de la Tribunalul Braşov, şi a administratorului firmei EUROEXPO SRL Târgu-Mureş, în decembrie anul trecut. FC Universitatea Craiova reclama procurorilor DIICOT Braşov că cei trei s-au asociat pentru a comite infracţiuni multiple, precum abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor şi ale statului, primire de foloase necuvenite şi trafic de influenţă.

În plângerea semnată de administratorul Clubului, Joavina Sorin, se arată că judecătorul sindic Simona Conţ ar fi comis un grav abuz prin încheierea din 16 noiembrie 2009, pronunţată în Dosarul 12049/63/2007 aflat pe rolul Tribunalului Braşov, refuzând să aplice o decizie definitivă şi revocabilă dispusă de un alt judecător sindic, prin care fusese închisă procedura reorganizării şi falimentului deschisă împotriva SC Fotbal Club U Craiova SA.

"Arătăm că în acest dosar sunt implicate mai multe persoane ce exercită influenţe împotriva societăţii noastre (...), în scopul distrugerii clubului, (...) care fac obiectul altor plângeri" aflate în cercetare la autorităţile doljene. Reclamantul afirmă că redeschiderea procedurii falimentului împotriva clubului pentru o datorie inventată este rodul "unei grave şi penale conspiraţii, exercitate în complicitate cu oameni care au deţinut funcţii în justiţia craioveană şi în administraţia publică craioveană". Cel mai probabil plângerea a fost declinată la DNA.

RUGĂCIUNI ŞI PROTESTE, PRESIUNE PE JUSTIŢIE
În timp ce de la Agenţia Naţională de Integritate ieşea informaţia că averea lui Solomon este cercetată în urma unei sesizări vechi de zece zile, formulată de o publicaţie din Craiova, susţinătorii primarului arestat s-au manifestat în fel şi chip. Circa 200 de funcţionari de la Primărie s-au adunat în stradă strigând împotriva arestării: "Liber! Liber!", doar, doar or îndupleca instanţa. Ba ei au lipit chiar şi afişe pe geamurile ghişeelor, cu mesaje de susţinere a edilului.

În localitatea unde dăinuie casa de vacanţă a lui Antonie Solomon, Leamna de Dolj, preotul bisericii ctitorite de edil, Alexandru Gaşpar, a ţinut ieri-dimineaţă o slujbă cu rugăciuni pentru eliberarea primarului. "Dumnezeu este alături de slujitorii săi şi îi ajută atunci când sunt la nevoie. În fiecare duminică, Antonie Solomon venea la slujbă, alături de soţia şi de fiul său, şi stătea în spate sau alături de mine, la strană. Duminică va fi alături de noi la slujbă, ca de obicei", le-a spus preotul celor aproximativ 50 de enoriaşi adunaţi la slujbă.

În acest timp, în curtea bisericii mai mulţi tineri scandau: "Solomon eliberat!" şi "Solomon-Solomon, primarul primarilor". Unii dintre simpatizanţi au afirmat că vor veni şi la instanţă, la recurs. Altă presiune pe instanţă. De altfel, Asociaţia Pro Democraţia - Clubul Craiova a comunicat ieri că reacţiile angajaţilor Primăriei ("acţiuni de stradă") reprezintă o dovadă a "degradării democraţiei locale" şi a "politizării excesive" a acesteia.

×
Subiecte în articol: observator arest antonie solomon acuzatii