x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noi proteste: „Toate partidele, aceeași mizerie”

Noi proteste: „Toate partidele, aceeași mizerie”

04 Noi 2015   •   22:54
Noi proteste: „Toate partidele, aceeași mizerie”

Demisia Guvernului nu a stins protestele de stradă, Piaţa Universităţii fiind ocupată şi miercuri-seară de mii de oameni. Revoltele s-au extins şi în ţară, o manifestare de mari proporţii având loc şi la Timişoara, dar și în alte orașe. Cerinţele străzii – demisia întregii clase politice și guvern de tehnocrati.

Bulevardul Magheru a fost ocupat din nou aseară, chiar dacă toţi politicienii împotriva cărora se scandase cu o seară înainte îşi prezentaseră demisiile în cursul dimineţii. Orga¬nizat din nou pe reţelele de socializare, mitingul a avut ca scop militarea pentru un guvern de tehnocraţi, şi nu venirea la putere a acelo¬raşi politicieni care s-au succedat în fruntea ţării în ultimii ani. „Toate parti¬dele, aceeaşi mizerie” a fost scandarea preferată a manifestanţilor, la Bucu¬reşti. „Să vină la putere tineri care sunt profesio¬nişti în ceea ce fac. Nu mai vrem aceeaşi clasă poli¬tică”, spunea unul dintre manifestanţi. „Trebuie o schimbare profundă, pentru că altfel vor veni în guvern oameni la fel de slabi sau mai răi. Vrem oameni cu pregătiri, cu idei, oameni inovatori, nu politicieni care trag cu dinţii de scaun şi vor doar să facă bani”, spunea alt protestatar. Nu doar Bucureştiul a fost scena protestelor de amploare. Mii de oameni au ieşit şi la Timişoara, ocupând toată Piaţa Operei. La balconul Operei fusese arborat un steag tricolor de mari dimensiuni pe care scria: „Bunicii la război, părinţii la Revoluţie, acum e rândul nostru”, un mesaj care fusese scris pe pancarte şi la Bucureşti, în prima seară de proteste. „Nu mai vrem corupţie, facem revo¬luţie” a fost alt mesaj purtat pe coli de hârtie de protestatarii din Timişoara.

Un incident a avut loc la Timişoara în momentul în care în rândul protestatarilor s-au alăturat mai mulţi politicieni, dornici să see Alert. Printre ei mulţi membri PNL, care se aşezaseră în primele rânduri ale protestatari¬lor, precum Lucian Căldăraru, Cornel Sămărtinean sau Beniamin Lupu. Gestul a fost taxat de studenţii din jur, care s-au îndepărtat de ei scandând: „Cine eşti, cine eşti” şi „Timişoara, Timişoara”. Politicienii au părăsit grupul de protestatari.
competenţi
 

×