x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NOILE PLANURI DE ÎNVĂŢĂMĂNT/O oră de sport obligatorie

NOILE PLANURI DE ÎNVĂŢĂMĂNT/O oră de sport obligatorie

de Eugenia Mihalcea    |    13 Mar 2009   •   00:00

Elevii vor putea face trei ore de sport, dintre care numai una e trecută în trunchiul comun, obligatorie pentru toţi liceenii, după cum a precizat ieri Constantin Ciosu, secretarul general al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN).



"Nu toţi copiii vor participa la aceste ore, pentru că nu toţi sunt apţi pentru echipele reprezentative. Cei care nu fac, probabil vor avea o medie mai mică.

Nu e nimic stabilit deocamdată", a declarat Ciosu.

În ceea ce priveşte clasele unde învaţă copiii cu deficienţe senzoriale, s-a ajuns la concluzia că nu se va face nici muzică, nici sport, nici limbi străine, din cauză că aceşti elevi au probleme speciale. Astfel, ei vor face în continuare orele practice.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a precizat că orele trebuie gestionate astfel încât să fie eficiente. "Orele de sport trebuie să dezvolte şi spiritul de competiţie şi capacitatea de a lucra în echipă, de aceea am pus accentul pe formarea echipelor sportive. Pentru cei care nu sunt apţi, trebuie nişte ore adaptate la starea lor de sănătate", a declarat Andronescu. Planurile de învăţământ vor fi valabile din toamnă.

×
Subiecte în articol: scoala