x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nokia a îmbogăţit “baronii” locali?

Nokia a îmbogăţit “baronii” locali?

de Violeta Fotache    |    19 Mar 2008   •   00:00

Compania Nokia a început în februarie producţia de telefoane mobile la fabrica din judeţul Cluj, unde va fi ansamblat modelul 1200 pentru pieţele din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu.

Anchetă DNA

 

Compania Nokia a început în februarie producţia de telefoane mobile la fabrica din judeţul Cluj, unde va fi ansamblat modelul 1200 pentru pieţele din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) caută să afle cine s-a îmbogăţit folosind informaţiile potrivit cărora Nokia urma să deshidă fabrica la Jucu, înainte ca acestea să devină publice.

 

CINE A ŞTIUT DINAINTE?! “Investigaţia DNA priveşte împrejurările în care anumite persoane fizice şi juridice au achiziţionat terenuri în comuna Jucu, anterior relocării fabricii şi încheierii contractului de asociere, existând suspiciuni că respectivele persoane au beneficiat de informaţii potrivit cărora compania Nokia urma să deschidă o fabrică pe acele terenuri. Utilizarea unor informaţii care nu erau destinate publicităţii putea să aducă beneficiarilor foloase necuvenite prin creşterea valorii terenurilor achiziţonate”, se arată în comunicatul DNA. Informaţia a apărut ieri după ce preşedintele CJ Cluj, Marius Nicoară, a ieşit la rampă anunţând public despre ancheta DNA cum că ar viza negocierea şi contractul de asociere cu Nokia. Prin comunicatul de presă, DNA aproape că îl face mincinos pe Nicoară, atenţionându-l totodată că n-ar fi trebuit să ţipe în gura mare despre ancheta DNA. “Serviciul Teritorial Cluj nu efectuează cercetări în legătură cu negocierea sau încheierea contractului de asociere între compania Nokia şi CJ Cluj privind deschiderea unei fabrici de telefoane în Jucu şi nici în legătură cu investiţia efectuată de compania Nokia la Jucu, aşa cum în mod eronat a rezultat din declaraţia aparţinând preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj”, se arată în mod expres în comunicatul DNA.

 

 

Nicoară, “taxat” de DNA

Marius Nicoară a anunţat că pe adresa instituţiei pe care o conduce a sosit o scrisoare din partea DNA Cluj, prin care i se cere să prezinte documentaţia aferentă începerii şi continuării negocierilor cu Nokia prin care s-a ajuns la contractul de asociere cu CJ pentru deschiderea fabricii de telefoane din Jucu. El a precizat că nu cunoaşte obiectul anchetei dar nu vrea să creadă că în spatele sesizării ar fi vorba “despre o acţiune pur electorală ce ar putea afecta climatul de afaceri pozitiv dezvoltat în ultimii ani la Cluj”. (L.F.)

 

×
Subiecte în articol: observator cluj nokia