x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nokia pune lacătul pe fabrica de la Jucu: Peste 2.200 de angajaţi vor fi disponibilizaţi!

Nokia pune lacătul pe fabrica de la Jucu: Peste 2.200 de angajaţi vor fi disponibilizaţi!

29 Sep 2011   •   07:11
Nokia pune lacătul pe fabrica de la Jucu: Peste 2.200 de angajaţi vor fi disponibilizaţi!


Nokia a decis inchiderea fabricii din Romania. Peste 2.200 de oameni vor ramane fara locuri de munca. Inchiderea fabricii de la Jucu, judetul Cluj, este urmarea unui program de eficientizare si reducere a costurilor. Se pare ca unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

UPDATE 11:45 - Angajatii Nokia de la Jucu au primit o hartie in care sunt anuntati ca fabrica urmeaza sa functioneze pana la sfarsitul anului, iar ei sa fie platiti pana la sfarsitul lunii martie 2012. Potrivit documentului, angajatii Nokia vor beneficia de un pachet compensatoriu care va fi comunicat imediat dupa finalizarea consultarilor cu sindicatul.

"Fabrica urmeaza sa functioneze pana la sfarsitul anului. Ne asteptam ca veti continua sa fiti angajati in Nokia si sa fiti platiti pana la sfarsitul lunii martie 2012. Veti beneficia de un pachet compensatoriu pe care il vom comunica de indata ce vom finaliza consultarile. Pana la sfarsitul anului vom continua sa muncim. Pentru aceasta am decis sa asiguram bonusuri suplimentare pentru dumneavoastra in conditiile in care ne vom atinge standardele de eficienta si calitate in acelasi mod ca si pana acum", se arata in document.

Citeste si Primarul din Jucu: Inchiderea fabricii Nokia va afecta bugetul local al comunei

“Nokia a anuntat astazi planurile sale de completare a actiunilor menite sa alinieze operatiunile cu dimensiunea fortei de munca. Masurile sustin atat executia strategiei companiei, cat si realizarea obiectivelor privind economiile, anuntate la inceputul acestui an, tintind de asemenea cresterea eficientei si vitezei organizatiei. La inceputul anului, Nokia a anuntat schimbari concentrate cu preponderenta pe alinierea operatiunilor sale de Cercetare&Dezvoltare in segmentul Dispozitivelor Inteligente si cel al Telefoanelor Mobile. Astazi compania a anuntat urmatoarea faza de aliniere operationala care include planuri privind reduceri in segmentul productiei, in cadrul diviziei Location & Commerce si functiunilor suport.

Nokia intentioneaza ajustarea capacitatilor de productie si revigorarea operatiunilor de productie, pentru a servi mai bine reteaua globala de clienti, parteneri si furnizori dupa cum urmeaza: Concentrarea productiei de telefoane cu capabilitati de baza in acele fabrici care beneficiaza de o pozitionare optima fata de furnizori si pietele cheie. Ca rezultat, Nokia intentioneaza sa inchida capacitatile de productie din Cluj, Romania, pana la sfarsitul anului 2011, intrucat fabricile Nokia de mare volum din Asia asigura beneficii mai mari in privinta proximitatii si eficientei', se arata intr-un comunicat de presa al Nokia, postat astazi pe site-ul companiei.

Citeste si Hossu: Modificarea Codului Muncii permite Nokia sa inchida fabrica

"Estimam ca intentia de a inchide fabrica din Cluj, impreuna cu ajustarile din cadrul operatiunilor de distributie si livrare vizeaza aproximativ 2.200 de angajati. Schimbarile planificate in cadrul diviziei Location & Commerce ar putea afecta aproximativ 1.300 de angajati. Aceste reduceri de personal vin in completarea masurilor anuntate in aprilie si sunt programate sa se produca pana la sfarsitul anului 2012", mai precizeaza documentul.

Angajatii Nokia au fost convocati, in aceasta dimineata, la o sedinta cu sefii companiei. Surse din cadrul sindicatului Nokia declarasera anterior ca producatorul de telefoane mobile ar putea lua decizii economice care sa influenteze angajarile de personal, in sensul reducerii angajatilor din cauza diminuarii productiei.

Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro.

Pe contul sau de Twitter, Nokia Romania nu a anuntat nimic legat de disponibilizarile de la Jucu. Ultimul mesaj (tweet) al Nokia Romania suna cam asa: "Cum va binedispuneti? Raspunsurile zilei intra in cursa pentru un nescafe Dolcegusto Piccolo editie limitata"!

×