x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nokia va prezenta primul smartphone cu sistem Windows în câteva săptămâni

Nokia va prezenta primul smartphone cu sistem Windows în câteva săptămâni

04 Oct 2011   •   15:58

Nokia va prezenta peste cateva saptamani primul smartphone al companiei cu sistem de operare Windows, cu care spera sa concureze mai eficient iPhone si aparatele dotate cu sistemul de operare Android al Google, transmite Reuters.
Directorul general al Nokia, Stephen Elop, a promis marti ca primul smartphone cu sistem Windows va fi prezentat in acest trimestru, dar ramane de vazut daca livrarile vor incepe la timp pentru sarbatorile de iarna.

Lansarea este asteptata sa coincida cu targul anual Nokia World de la Londra, programat la sfarsitul lui octombrie, iar livrarile ar trebui sa fie lansate la inceputul lui noiembrie, pentru ca telefoanele sa ajunga la cumparatori in perioada de varf a vanzarilor de sarbatori.
In trecut, Nokia prezenta de obicei telefoanele cu o jumatate de an inainte de lansarea vanzarilor, dar compania a anuntat ca intentioneaza sa schimbe acest sistem.
Elop a declarat la o expozitie tehnologica faptul ca este loc pentru noul smartphone cu sistem Windows pe o piata extrem de competitiva, dominata de iPhone si modele prevazute cu Android, sistem care a castigat in cativa ani circa jumatate din piata mondiala.
Intre timp, Apple, care a intrat pe piata telefoanelor mobile abia in 2007, urmeaza sa prezinte marti noua versiune a modelului emblematic iPhone.

"Se poate spune ca una dintre schimbarile fundamentale ale industriei de profil a avut loc in jurul anului 2007, cand a fost introdus iPhone, care a creat un nou nivel de experienta", a spus Elop.
El a aratat ca a fost creat un nou nivel, cu care au fost comparate toate celelalte produse.
IPhone 5, asteptat sa fie mai rapid, mai subtire si cu un ecran mai mare, va intra la vanzare la timp pentru sarbatori. Aparatul ar trebui sa sustina vanzarile Apple si sa protejeze compania de concurenta stransa din partea Samsung, care foloseste Android.

Vanzarile Nokia in trimestrul incheiat in iunie au scazut cu 20%, pe o piata in crestere cu 10%.
Compania este asteptata sa raporteze o pierdere de 0,02 euro pe actiune pentru trimestrul incheiat in septembrie, potrivit analistilor intervievati de Thomson Reuters.
Nokia a anuntat saptamana trecuta planul de desfiintare a 3.500 de locuri de munca, din care 2.200 in urma inchiderii fabricii de la Jucu, judetul Cluj.
Grupul finlandez Nokia a inceput in februarie 2008 productia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 de milioane de euro. Procedurile de inchidere a fabricii se vor derula pana la sfarsitul anului.

×
Subiecte în articol: mobil telefon nokia celular windows mobile