x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Premii în bani pentru absolvenţii cu nota 10 la Evaluarea Naţională şi la BAC

Premii în bani pentru absolvenţii cu nota 10 la Evaluarea Naţională şi la BAC

de Alina-Elena Vasiliu    |    11 Iul 2014   •   17:13
Premii în bani pentru absolvenţii cu nota 10 la Evaluarea Naţională şi la BAC
Sursa foto: Premii în bani pentru absolvenţii cu nota 10 la Evaluarea Naţională şi la BAC

Guvernul îi va premia în bani pe absolvenţii de 10 de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, cu 2.000 de lei, pentru elevii eminenţi de la Evaluarea Naţională, şi 3.000 de lei – pentru cei de la BAC. În total, 333 de tineri din toată ţara vor primi recompense financiare pentru performanţele de la examen.

Anul trecut, doar notele de 10 de la Bacalaureat au fost răsplătite cu bani, nu şi cele ale fruntaşilor de la Evaluarea Naţională.

La Brăila, premiile sunt şi mai consistente. Notele de 10 ale elevilor brăileni vor fi recompensate cu 3.000 de lei, pentru fiecare absolvent. Aceasta este răsplata pe care Primăria Brăila şi Consiliul Judeţean au găsit-o pentru elevii care au obţinut media 10 pe linie la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat.

15 tineri vor primi câte 3.000 de lei, pentru că au plasat Brăila, din nou, pe locul fruntaş la rezultatele celor două examene. Recompense în bani vor primi şi profesorii care i-au pregătit pe tineri. Dascălii urmează să fie premiaţi cu câte 1.000 de lei pentru fiecare elev care a obţinut nota zece.

×