x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nota maximă la BAC va fi premiată cu 3.000 de lei

Nota maximă la BAC va fi premiată cu 3.000 de lei

17 Iul 2013   •   17:31
Nota maximă la BAC va fi premiată cu 3.000 de lei
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Fiecare elev care a luat nota zece la bacalaureat va fi premiat cu 3.000 de lei, conform unei ordonanţe adoptate miercuri în şedinţa de guvern, a declarat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, conform Agerpres.

Conform ordonanţei adoptate, premiile se acordă de Ministerul Educaţiei Naţionale din bugetul propriu pe anul 2013.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că un act normativ în baza căruia vor fi premiaţi cei peste 120 de elevi care au luat nota zece la bacalaureat urmează să fie adoptat.

"Înţeleg, astăzi, domnule ministru al Educaţiei, că o să adoptăm un act prin care puteţi să îi premiaţi pe cei 124 de elevi care au luat 10 la Bac. Eu înţeleg că am vorbit de cei care au copiat şi e bine că îi sancţionăm şi îi pedepsim. Cred că sunt mai puţini decât în anii trecuţi, dar oricum, e şi asta o ştire. Dar, pe cât posibil, să vorbim şi de cei care au luat nota zece, că vorbim numai de partea rea, în loc să vorbim de partea bună, şi e păcat, se creează impresia că nu avem copii buni, lucru care nu e adevărat", a afirmat primul-ministru, la începutul şedinţei Executivului.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie a menţionat că mai sunt elevi care au depus contestaţii, iar numărul celor care au nota zece la bacalaureat ar putea să crească până la aproximativ 130.

×
Subiecte în articol: bacalaureat 2013 nota 10 premiu