x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator NOU-NĂSCUŢI ÎN ITALIA / Bebeluşii români, primii în 2009

NOU-NĂSCUŢI ÎN ITALIA / Bebeluşii români, primii în 2009

de Carmen Plesa    |    05 Ian 2009   •   00:00
NOU-NĂSCUŢI ÎN ITALIA / Bebeluşii români, primii în 2009

Mai mulţi bebeluşi români s-au grăbit să fie primii născuţi ai acestui an în oraşele italiene în care locuiesc şi muncesc părinţii lor.



La Torino, Bologna, Viterbo sau Vicenza, primii bebeluşi care s-au născut în 2009 au fost români. Eunice s-a născut la Torino, la ora 1:30 a primei zile a anului, şi a avut 3,6 kilograme. Fetiţa este al doilea copil al unei familii de români care a venit la Torino în urmă cu patru ani, "în căutarea unui viitor mai bun". "Eunice, botezată cu un nume grecesc, are ochi albaştri şi ar fi trebuit să se nască în urmă cu 10 zile, însă s-a lăsat aşteptată", le-a spus mama, Ornelia (25 de ani), jurnaliştilor italieni.

Ultimul bebeluş care s-a născut la Torino în 2008 a venit tot din comunitatea românească. Sira Minica a fost ultima dintre cei 8.712 copii născuţi în această localitate anul trecut.
Un băieţel român a fost primul în 2009 şi la Bologna. El s-a născut la 1 ianuarie, la 3 dimineaţa.

La Viterbo, Raul Andrei Betea n-a mai lăsat-o pe mama sa să continue petrecerea de Revelion. Băieţelul de nici un kilogram şi jumătate, fiul unui cuplu de muncitori români, s-a grăbit să vadă noul an, deşi mama abia ajunsese în luna a opta de sarcină. Starea de sănătate a lui Andrei este bună, dar a fost pus într-un incubator, deoarece are o greutate prea mică. Mihaela şi Iulian, părinţii băieţelului, locuiesc de doi ani în Italia, în localitatea Sedico, provincia Belluno. Pe când sărbătoreau trecerea într-un nou an, la nişte prieteni din Viterbo, pe româncă au apucat-o durerile şi a fost transportată la spital, unde la ora 12:55 l-a născut pe Andrei. "Sunt fericită că fiul meu s-a născut în Italia", le-a spus proaspăta mămică jurnaliştilor italieni.

BĂIEŢELUL CARE A ADUS ZĂPADĂ
Se numeşte Stefano, e un băieţel frumos, cântăreşte 3,2 kilograme, are ochi negri şi a fost primul bebeluş care a venit pe lume în 2009, în provincia Vicenza, a anunţat Il Giornale di Vicenza. S-a născut la ora 1 fix, la 1 ianuarie, foarte grăbit să prindă focurile de artificii ale Revelionului. Mama sa, Marcela Popa, o croitoreasă româncă în vârstă de 35 de ani, care locuieşte la Grisignano di Zocco, abia a reuşit să ajungă la spital când băieţelul deja scosese capul să întâmpine noul an. O naştere-record – remarcă şi jurnaliştii italieni. "Sărbătoream Revelionul acasă când am început să simt contracţiile. Nu-l aşteptam, pentru că Stefano ar fi trebuit să se nască peste o zi. Cu soţul meu, Sebastian, am terminat de aprins artificiile şi apoi am sărit în maşină şi m-a dus la spital. Era trecut cu o jumătate de oră de miezul nopţii. Ningea foarte tare şi la un moment dat mi-a fost teamă că o să ajungem prea târziu la spital", a declarat mama pentru Il Giornale di Vicenza. Jurnaliştii italieni au remarcat "zâmbetul dulce" şi "foarte buna pronunţie italiană" a mamei românce.

Marcela e în Italia de opt ani şi are deja o fetiţă de 3 ani şi jumătate, şi ea născută tot la Vicenza. "Chiar voiam un băieţel pentru familia noastră", le-a mai spus mama jurnaliştilor italieni. Marcela şi bebeluşul au fost vizitaţi la spital, la 1 ianuarie, chiar de primarul Vicenzei, Roberto Sposetti (foto).

×
Subiecte în articol: observator născut