x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nouă români arestaţi în Irlanda pentru jafuri de peste 200 de mii de euro

Nouă români arestaţi în Irlanda pentru jafuri de peste 200 de mii de euro

de Dan Cărbunaru    |    01 Oct 2011   •   14:02
Nouă români arestaţi în Irlanda pentru jafuri de peste 200 de mii de euro

Noua romani suspectati de jafuri de peste 200 de mii de euro au fost retinuti de politia irlandeza, la sfarsitul acestei saptamani. Potrivit cotidianului irlandez Independent, romanii faceau parte dintr-o grupare banuita de implicare in zeci de furturi in Dublin si Meath, in ultimele saptamani.

Ofiterii au recuperat o parte din bunurile furate, in urma unor descinderi efectuate, vineri dimineata, la o serie de adrese din North Circular Road si de strada Killarney pe Northside, din Dublin.

Politia de la Pearse Street Station a retinut noua suspecti romani - sapte barbati si doua femei, despre care anchetatorii spun ca fac parte dintr-o grupare foarte bine organizata.

Sambata trecuta, gruparea a atacat un magazin de produse electrice din Camden Street, pregatind bunurile pe care intentionau sa le fure. S-au intors, a doua zi, cu o furgoneta in care au incarcat echipamente electrice cu o valoare de 40.000 €.

Detectivii irlandezi au declarat ca gruparea actiona in special in partea de sud a Dublinului, dupa ce inainte a operat in Dalkey si Killiney si a jefuit mai multe case si apartamente din Duleek si Laytown.

Unul dintre investigatori a declarat, pentru Independent: "Ei au operat in grupuri de patru sau cinci si au furat o gama larga de bunuri. Incarcau marfa intr-o dubita si o transportau in Romania, unde vindeau bunurile pe piata neagra. Este vorba despre televizoare, camere video, aparate foto, laptop-uri si telefoane mobile, bunuri electrice, serviete, scaune si chiar seifuri", a adaugat politistul irlandez.

In timpul perchezitiilor, politia a recuperat aproximativ 20 de telefoane mobile, bijuterii, ceasuri de mana sau laptop-uri. Politistii cred ca gruparea de hoti, din care se pare ca fac parte si cativa romi, a inceput sa actioneze in Irlanda la inceputul acestui an si a fost implicata intr-un adevarat val de spargeri in ultimele doua luni.

"Ei au operat ca o banda organizata, stiau ca nu vor putea vinde pe piata produsele furate si s-au concentrat pe ceea ce ei credeau ca ar putea vinde in afara repede", a mai spus ofiterul irlandez.

Politistii cred ca au reusit sa ii captureze pe principalii suspecti, dar cauta inca si alti membri ai bandei. Cinci barbati, cu varste cuprinse intre 16 si 35 de ani au fost retinuti in temeiul legislatiei anti-Gang, iar alti doi, in varsta de 27 si resectiv 22 ani, au fost arestati sub suspiciunea de manipulare de bunuri furate. Lista celor noua suspecti e completata de doua femei, in varsta de 23 si respectiv 35 de ani.

×