x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noua şefă a Finanţelor României câştigă lunar în SUA 7.833 dolari

Noua şefă a Finanţelor României câştigă lunar în SUA 7.833 dolari

04 Mar 2014   •   13:24
Noua şefă a Finanţelor României câştigă lunar în SUA 7.833 dolari
Sursa foto: antena3.ro

Ioana Maria Petrescu este marea surpriză a nominalizărilor în Cabinetul Ponta 3.  De şase luni, în poziţia de consilier de stat la cancelaria primului ministru ea nu a avut participări la evenimente publice care să o scoată din anonimat , fiind cunoscută pentru câteva articole de opinie publicate în presa economică.

Cariera ei  s-a derulat în Statele Unite şi este legata de studiile universitare şi de activitatea didactică la Universitatea Maryland, cea mai mare universitate de stat din Washington.

Ioana Maria Petrescu locuieşte de 14 ani în SUA şi nu există date despre locul de naştere, familia ei şi studiile liceale din România.

Din declaraţia de avere postată pe site-ul secretariatului general al guvernului aflăm câştigurile din ultimul an fiscal - 2012 - din SUA. Când a plecat spre Bucureşti pentru a prelua funcţia de consilier al premierului Ponta, Ioana Petrescu era asistent profesor şi director international development specialisation la Universitatea Mariyland, College Park, având un venit anual declarat de 93 984,39 USD. Nu deţine proprietăţi imobiliare sau alte bunuri care să fie înregistrare în declaraţia de avere.

Are depuneri de 22 000 de USD la un fond de pensii în Statele Unite. Ioana Petrescu nu este căsătorită. (C.Dan)

×