x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Noul Cod penal starneste proteste

Noul Cod penal starneste proteste

11 Iun 2004   •   00:00

Calomnia va ramane delict penal conform noului Cod penal al Romaniei, in ciuda presiunilor exercitate de Uniunea Europeana (UE) pentru adoptarea unor legi mai ingaduitoare pentru ziaristi, au precizat mai multi legislatori agentiei Reuters.

CONTRA. UE a instiintat Romania ca trebuie sa-si amelioreze dosarul in privinta protejarii libertatii de exprimare, daca doreste sa devina membra a Uniunii in 2007, iar grupurile de monitorizare media sustin ca scoaterea calomniei din Codul penal ar fi un pas important spre realizarea acestui obiectiv. Directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent, Ioana Avadani, este de parere ca noul Cod penal este "o lovitura pentru sperantele de libertate a presei ale ziaristilor din Romania".

PRO. Antonie Iorgovan, din comisia juridica a Senatului, a spus pentru Reuters ca noul Cod a trecut de Camera Deputatilor si Senat si urmeaza sa fie adoptat saptamana viitoare. "Calomnia ramane in Cod pentru ca este de neiertat ca vinovatii nepedepsiti sa atace iar si iar", a spus el. DEPESA. Intr-o scrisoare semnata de aproximativ 30 de asociatii de presa si media de pe tot cuprinsul Romaniei, grupurile media au facut apel la Parlament sa respinga o serie de legi de amutire a presei, intre care una ce interzice jurnalistilor sa fotografieze vilele luxoase ale politicienilor fara permisiunea lor clara. (Rador)

×
Subiecte în articol: observator