x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nu au fost identificaţi alţi români, pe „Diamond Princess”, cu noul coronavirus. Pasagerii pot părăsi nava de miercuri

Nu au fost identificaţi alţi români, pe „Diamond Princess”, cu noul coronavirus. Pasagerii pot părăsi nava de miercuri

17 Feb 2020   •   18:37
Nu au fost identificaţi alţi români, pe „Diamond Princess”, cu noul coronavirus. Pasagerii pot părăsi nava de miercuri

Până în prezent, nu au fost identificaţi alţi cetăţeni români printre persoanele de pe nava „Diamond Princess” ale căror rezultate medicale să fi confirmat prezenţa coronavirusului, pasagerii putând pleca de pe vas începând de miercuri, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE arată că, după finalizarea perioadei actuale de carantină, în data de 19 februarie, pasagerii vor putea părăsi vasul pe baza unui certificat medical eliberat de autorităţile japoneze.

Cetăţenii români membri ai echipajului pot fi supuşi unei noi perioade de carantină de 14 zile, începând cu data de 19 februarie, în funcţie de evoluţia situaţiei de la bordul navei. Decizia cu privire la continuarea activităţii pe vas sau revenirea în ţară la expirarea perioadei de carantină va fi luată de către aceştia de comun acord cu compania care operează nava, precizează MAE.

Starea de sănătate a cetăţeanului român diagnosticat pozitiv pentru coronavirus, care a fost transferat într-o unitate medicală japoneză, este în continuare bună, anunţă Ministerul român de Externe.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: români coronavirus