x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ''Nu există concluzii preliminare ale accidentului aviatic''

''Nu există concluzii preliminare ale accidentului aviatic''

24 Ian 2014   •   12:25
''Nu există concluzii preliminare ale accidentului aviatic''

”Nu există concluzii preliminare ale accidentului aviatic!”. Declarația îi aparține șefului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Augustin Lazăr.

El a infirmat astfel declarații apărute în presă, potrivit cărora s-ar cunoaște, măcar parțial, cauze care au dus la producerea accidentului. ”Concluziile vor fi formulate de către specialiști, după ce vor avea toate datele. Inspectorii vor întocmi un raport de specialitate, după ce vor avea toate datele. De altfel, aeronava a și fost transportată la București, ea fiind evacuată de la locul accidentului, în prezența inspectorilor de la Centrul de Investigație al Aviației Civile. Doar aceștia știu exact cum trebuia decupată epava, astfel încât să nu se altereze probele”, a spus Lazăr. El a adăugat că locul accidentului a fost asigurat, iar toate probele ridicate, în saci sigilați. Augustin Lazăr adaugă că încă nu este permis accesul în zonă, aceasta fiind încă păzită de jandarmi, scrie stiriflux.ro.

Pe de altă parte, procurorul general a declarat că anchetatorii au început audierile și estimează că vor fi ascultate câteva zeci de persoane. În plus, Augustin Lazăr a afirmat că se fac expertize medico-legale, atât pentru supraviețuitori, cât și pentru persoanele decedate. ”În urma acestor expertize se va stabili de câte zile de îngrijiri medicale au nevoie supraviețuitorii, dar și efectuarea de tot soiul de teste pentru cele decedate. Concluziile ar putea apărea în câteva săptămâni”, a încheiat Lazăr.  

×