x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Nuclearelectrica dă în judecată ANRE pentru că o obligă să vândă energie populaţiei la un preţ mai mic

Nuclearelectrica dă în judecată ANRE pentru că o obligă să vândă energie populaţiei la un preţ mai mic

de Mediafax    |    24 Ian 2014   •   21:25
Nuclearelectrica dă în judecată ANRE pentru că o obligă să vândă energie populaţiei la un preţ mai mic
Sursa foto: Nuclearelectrica dă în judecată ANRE pentru că o obligă să vândă energie populaţiei la un preţ mai mic

Nuclearelectrica (SNN) a acţionat în instanţă Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru că obligă compania să livreze energie populaţiei la un preţ fixat de instituţie, mai mic decât cel de pe piaţă.

Cererea de chemare în judecată a fost depusă de către Nuclearelectrica joi, la Curtea de Apel Bucureşti, se arată într-un comunicat al producătorului de energie. ANRE a decis anul trecut că populaţia va fi alimentată în regim reglementat doar cu energie furnizată de Nuclearelectrica şi Hidroelectrica, fiind excluşi producătorii în termocentrale şi unităţi regenerabile.

Nuclearelectrica solicită instanţei să anuleze parţial decizia ANRE privind aprobarea cantităţii de energie vândute prin contracte reglementate, precum şi a preţului de livrare. Totodată, compania cere ca ANRE să recunoască la calcularea preţului reglementat al energiei toate "elementele solicitate şi justificate de Nuclearelectrica şi care nu au fost luate în considerare de către ANRE", se mai arată în comunicat.

×