x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Numărul bucureștenilor mușcați de maidanezi, în scădere cu 51% în septembrie-noiembrie față de intervalul similar din 2012

Numărul bucureștenilor mușcați de maidanezi, în scădere cu 51% în septembrie-noiembrie față de intervalul similar din 2012

03 Dec 2013   •   18:01
Numărul bucureștenilor mușcați de maidanezi, în scădere cu 51% în septembrie-noiembrie față de intervalul similar din 2012

Numărul persoanelor mușcate de maidanezi în perioada septembrie-noiembrie a fost de aproximativ 1.100, în scădere cu 51% față de intervalul similar din 2012, a declarat marți coordonatorul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), Răzvan Băncescu, informează agerpres.ro.

El a precizat într-o conferință de presă că dacă în perioada 1 septembrie — 30 noiembrie numărul persoanelor mușcate de maidanezi în Capitală a fost de 1.117, anul trecut în intervalul similar cifra a fost de 2.290.

În altă ordine de idei, Băncescu a anunțat că în prezent în adăposturile de la Mihăilești și Pallady sunt aproape 1.000 de câini.

El a semnalat că în 2012 au fost capturați 2.700 de câini, în timp ce anul acesta numai în intervalul septembrie-noiembrie au fost prinși 4.178 de maidanezi.

Întrebat în ce stadiu sunt normele de aplicare privind Legea maidanezilor, el a semnalat că acestea nu sunt încă trecute prin Guvern.

Băncescu a spus că în 2012 aspecte legate de logistică au împiedicat un ritm mai susținut de prindere a câinilor fără stăpân. "Ne-a reținut logistica anul trecut, anul acesta în baza hotărârilor din luna mai am putut externaliza serviciul de prindere și de sterilizare", a afirmat Băncescu. El a adăugat că ASPA acționează cu 15 echipe.

×
Subiecte în articol: maidanezi aspa oameni muscati